شعار روز جهانی قلب با عنوان "با شناخت عوامل خطر بیماری قلبی عروقی ، از قلب خود بهتر مراقبت کنید"

به منظور داشتن قلب سالم همه آحاد مردم و دولت ها می بایست با اتخاذ شیوه زندگی سالم و سیاست های حفظ و ارتقاء سلامت با هم همکاری نمایند. افراد باید بدانند چگونه می توانند با انتخاب شیوه زندگی سالم و چند تغییر ساده سلامت قلب خود را حفظ کنند (مانند مقابله با فشارهای روانی، کاهش فشارخون، رژیم غذایی سالم و فعالیت بدنی) و دولت ها می بایست در سطح گسترده از سلامت نوع بشر و ایجاد دنیای با عدالت (با توزیع و دسترسی عادلانه خدمات بهداشتی درمانی و حمایت از برنامه های مبارزه با بیماری های قلبی عروقی) حمایت کنند. همچنین سلامت طبیعتی که درآن زندگی می کنیم (مانند برنامه های اجتماعی و فردی پیشگیری از آلودگی هوا، جنگلها و دفع زباله ها) بسیار مهم است. روز جهانی قلب فرصتی برای هر فرد است تا فکر کند چگونه می تواند از قلب برای سلامت بشریت، برای سلامت طبیعت و برای سلامت خودش به بهترین نحو استفاده کند. پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی چیزی است که برای هر قلب تپنده ای اهمیت دارد.



علائم هشدار دهنده سکته قلبی و مغزی

سکته سومین عامل اصلی مرگ و میر در بین زنان است و تعداد سکته‌های زنان در سال نسبت به مردان بیشتر است. با این وجود اغلب مردم تصور می‌کنند که سکته یک بیماری مردانه است و علائم آن را در مردان جستجو می‌کنند. تعداد اندکی از مردم بر این امر واقفند که سکته در زنان می‌تواند علائم متفاوتی از مردان داشته باشد. از هر ۱۰ زن تنها ۱ زن برخی از علائم کمتر رایج سکته‌ در زنان، آگاهی دارد.



نحوه تشخیص و درمان حمله قلبی

حمله قلبی، مرگ بخشی از ماهیچه‌های قلبی است که در اثر عدم خون‌رسانی درست به قلب روی می‌دهد. معمولاً هنگامی که رگ تامین‌کننده خون عضله قلب توسط یک لخته خون مسدود می شود، خون‌رسانی قطع شده و بخشی از ماهیچه‌های قلب می‌میرد. هنگامی که برخی ماهیچه‌های قلب از بین می‌رود، فرد دچار درد قفسه سینه و بی‌ثباتی الکتریکی بافت عضله قلب می‌شود. این مقاله از راستینه شامل اطلاعاتی درباره چگونگی و چرایی حملات قلبی، نحوه درمان آنها و چگونگی پیشگیری از آنها است.



عادت‌های بد برای قلب شما

پیشگیری یک اقدام کم هزینه تر و بسیار آسان است که یک زندگی سالم و شاد را به شما پیشکش خواهد کرد درحالی که پروسه درمان همراه است با هزینه های فراوان مالی و روحی با درد و رنج بسیار. در پیشگیری شما فقط با رعایت یک سبک زندگی سالم شامل تغذیه و ورزش و رعایت سایر اصول ساده می توانید از زندگی لذت ببرید اما در روش های درمانی غالبا نیاز به مصرف داروهای مختلف با عوارض و تحمل مشکلات خاصی است که می تواند زندگی عادی شما را دچار مشکل کند. پیشگیری بهتر از درمان است… سبک زندگی خود را با ترک عادت‌های بد که برای سلامت قلب شما مضر هستند تغییر دهید و از ابتلا به بیماری‌های مختلف، پیشگیری کنید.



سیگار کشیدن چه عوارضی روی قلب دارد

سیگار روی عروقی که خون را به قلب و سایر قسمت‌های بدن تحویل می‌دهند، تأثیر می‌گذارد. اثر سیگار بر عروق قلبی مقدار اکسیژن را در خون کاهش می‌دهد و باعث آسیب به دیواره رگ‌های خونی می‌شود. همچنین سیگار کشیدن می‌تواند به عملکرد قلب و ساختار و عملکرد رگ‌های خونی آسیب برساند. با گذشت زمان، این حالت می‌تواند منجر به درد قفسه سینه، حمله قلبی، نارسایی قلبی، آریتمی یا حتی مرگ شود. سیگار کشیدن یک عامل خطر عمده برای بیماری قلبی است. احتمال بروز سکته‌های مغزی و حملات قلبی در افراد سیگاری ۲ تا ۳ برابر بیشتر از غیر سیگاری‌ها است. در سیگاری‌ها سکته قلبی عامل کشنده‌تری نسبت به غیر سیگاری‌هاست که احتمالا به علت اثرات دخانیات به عنوان سم برای عضلات قلب است. اثر سیگار بر عروق قلبی در زنان سیگاری بالای ۴۰ سال که قرص‌های ضدبارداری مصرف می‌کنند، بالاتر است.



به مناسبت روز جهانی سازمان های مردم نهاد

اولین بار در ۲۷ فوریه سال ۲۰۱۴ بود که روز جهانی سازمان‌های غیردولتی به تقویم جهانی اضافه شد تا بهانه‌ای شود برای به رسمیت شناختن، بزرگداشت و تکریم همه‌ی سازمان‌های غیردولتی و غیرانتفاعی که برای ساختن جامعه‌ای عاری از چالش‌ها و مسائل اجتماعی تلاش می‌کنند. هر ساله سازمان‌های غیردولتی بسیاری در سراسر جهان، با برگزاری رویدادهای نسبتاً مشابه، این روز را گرامی می‌دارند؛ رویدادهایی که می‌خواهند این پیام را به جامعه منتقل کنند: سازمان‌های غیردولتی و غیرانتفاعی، به مثابه یکی از ارکان مهم جامعه‌ی مدنی، در ایجاد و حفظ توسعه‌ی پایدار، کارکردهای مهمی را بر عهده دارند. مشارکت هر چه بیشتر افراد جامعه در سازمان‌های غیردولتی و غیرانتفاعی، آثار توسعه‌ای مثبت بسیاری در سطح خرد و کلان جامعه به دنبال خواهد داشت .




پاسخ به سوالات کرونایی در بیماران قلبی

شیوع کرونا در همه بخش‌های زندگی افراد پرسش‌های متعددی را ایجاد کرده و با توجه به ناشناخته بودن این بیماری حتی پس از نزدیک به دو سال درگیری در سراسر دنیا و دسترسی به واکسن آن، هنوز ابهامات و پرسش‌های زیادی برای افراد مختلف درباره این بیماری، عوارض آن در آینده و حتی عوارض احتمالی واکسن وجود دارد. این پرسش‌ها در گروه‌هایی از جامعه که به برخی از بیماری‌های زمینه‌ای مبتلا باشند بیشتر و مهم‌تر است. آمارها نشان می‌دهند که بیشترین میزان درگیری و مرگ‌های ناشی از ابتلا به کرونا مربوط به افرادی است که به بیماری‌های زمینه‌ای مبتلا بودند و معمولا نیز با شکل حادتری از این بیماری دست و پنجه نرم کردند. این روند نیز از ضریب بالای آسیب‌پذیری آن‌ها ریشه می‌گیرد.



آمبولی ریوی چیست؟ علل، علائم، تشخیص و درمان آن

آمبولی ریه لخته خونی است که در ریه ها بروز میکند. این مسئله می تواند به بخشی از ریه به علت جریان خون محدود و کاهش سطوح اکسیژن خون آسیب وارد کند، همچنین سایر اعضای بدن را نیز تحت تاثیر قرار میدهد. لخته های خون بزرگ یا چندتایی می توانند کشنده باشند. این انسداد می تواند تهدید کننده زندگی باشد. این بیماری در یک سوم افراد مبتلا که بیماری آنها تشخیص داده نشده یا درمان نشده است، به مرگ منتهی میشود. با این حال، درمان اورژانسی فوری باعث می شود شانس اجتناب از آسیب های دائمی به ریه افزایش یابد.



روز جهانی قلب (هفتم مهرماه)، با شعار: قلبهایمان را با سلامتی پیوند بزنیم

همچنان که دنیا در تلاش برای مبارزه با بیماری کوید- ۱۹ است، هرگز به این اندازه نگران سلامتی خودمان و افرادی که دوستشان داریم، نبوده ایم. علیرغم کثرت مرگ های منتسب به کووید-۱۹، بیماری های قلبی عروقی با ۱۸.۶ میلیون مرگ در سال کماکان رتبه اول علل مرگ و میر را به خود اختصاص داده اند. این گروه از بیماری ها علل متعددی دارند: مصرف دخانیات، دیابت، فشارخون بالا، چاقی و آلودگی هوا بیماری کووید- ۱۹ برای میلیون ها بیمار قلبی عروقی نگران کننده تر است. بیماران قلبی بیشتر در معرض خطر ابتلاء به انواع شدیدتر کوید-۱۹ هستند. بسیاری از بیماران قلبی بدلیل پاندمی کوید-۱۹ برای انجام مراقبت های روتین و حتی در موارد اضطراری از مراجعه به درمانگاه، بیمارستان و ... وحشت دارند و طبق اصول پیشگیری از بیماری کوید-۱۹ از دوستان و اقوام نیز دوری می کنند و جدا افتاده اند. در روز جهانی قلب از دنیا می خواهیم از ابزارهای دیجیتال سلامت و فضای مجازی برای ایجاد ارتباط استفاده کنند.



بیماران قلبی و دریافت واکسن کرونا

بیماران قلبی شامل افراد با سابقه سکته قلبی، جراحی قلب، تعویض دریچه‌ و نارسایی قلبی، همانند سایر افرادی که بیماری های زمینه ای مانند دیابت، فشارخون دارند، باید سریعتر در برابر کرونا واکسینه شوند و نگران عارضه ای حاد نباشند. شاید مهمترین عارضه ای که بیماران قلبی در مورد تزریق واکسن کرونا نگران آن هستند، خطر بروز لخته خون است که جای نگرانی نیست و مشکلی در این بیماران بوجود نمی آید. جهش ویروس کرونا درحال حاضر خطر عارضه‌های قلبی را افزایش داده و تسریع در روند واکسیناسیون به ویژه برای بیماری زمینه‌ای باید مورد توجه قرار گیرد. ویروس کرونا با آسیب به عروق بدن در تمام سیستم‌های حیاتی پخش می‌شود و سیستم ایمنی را فوق فعال می‌کند و مکانیسم ایمنی از طریق خود ایمنی بیش فعال شده و باعث ایجاد التهاب در تمام بافت‌ها می‌شود. تزریق واکسن برای بیماران مبتلا به مشکلات قلبی عروقی ضرورت دارد و الزاما از ابتلا به عفونت کووید ۱۹ پیشگیری نکرده اما احتمال بیماری شدید، نیاز به بستری شدن در بیمارستان و مرگ را کاهش می دهد.



شعار روز جهانی بدون دخانیات در سال ۲۰۲۱ چیست

هر ساله به مناسبت گرامیداشت روز جهانی بدون دخانیات ، اقدامات هماهنگ و گسترده ای در سراسر جهان برای تنویر افکار عمومی در خصوص مضرات استعمال دخانیات، ترفندهای صنایع دخانی و اهمیت ترک دخانیات انجام می شود. شعار سازمان جهانی  بهداشت  در سال جاری با عنوان "تعهد برای ترک دخانیات" اعلام شده است و در این راستا مقرر است، فعالیت ها و اقدامات برای افزایش آگاهی عمومی، به خصوص جوانان، در خصوص تاثیرات مضر مصرف دخانیات، از سرطان تا بیماری های تنفسی مزمن، اهمیت کاهش و ترک مصرف دخانیات و همچنین خطرات مواجهه با دود دست دوم و سوم، تمرکز یابد.



شعار روز جهانی بهداشت سال ۲۰۲۱ چیست

در سال جاری این روز به منظور ایجاد کارزاری جدید برای ایجاد جهانی عادلانه و سالم برگزار خواهد شد؛ چرا که دنیای امروز، دنیای نابرابری‌ها است. دنیایی که در آن برخی افراد دارای زندگی مرفه‌تر، خدمات بهداشتی بهتر و شرایط مناسب‌تری برای رشد، کار و زندگی هستند، اما عده‌ای دیگر از نظر درآمد، مسکن، تحصیلات، فرصت‌های شغلی، امنیت غذایی، دسترسی به محیط زندگی، آب‌وهوای تمیز و خدمات بهداشتی در سطح پایینی قرار دارند. این امر منجر به ابتلای این گروه از افراد به بیماری‌های مختلف و مرگ زودرس می‌شود و به جوامع و اقتصاد آنها آسیب می‌رساند. شعار انتخابی برای روز جهانی ۲۰۲۱، عبارت است از " ایجاد جهانی عادلانه‌تر و سالم‌تر برای همه"، زیرا نابرابری‌های بهداشتی نه تنها عادلانه نیست، بلکه پیشرفت‌های فعلی انجام‌شده تا این لحظه را نیز تهدید می‌کند و پتانسیل بالایی برای گسترش بیشتر شکاف‌های عدالت و برابری ایجاد می‌کند.



آیا تپش قلب منجر به استرس می‌شود؟

افزایش ناگهانی ضربان قلب ممکن است علامت مشکلی قلبی باشد. در این موارد حتما با پزشکتان صحبت کنید. بااین‌حال گاهی اوقات مشاهده می‌شود که تپش قلب با استرس همراه است. درواقع تپش قلب و استرس با هم رابطه‌ علت و معلولی دارند: ازطرفی تپش قلب می‌تواند علت استرس باشد و ازطرف‌دیگر در افرادی که از حملات استرسی رنج می‌برند، تپش قلب شایع‌تر است. تپش قلب ممکن است به‌علت «ضربه‌های پرشی» یا حتی بدون دلیل رخ دهد. ممکن هم هست ناشی از استرس باشد یا اینکه بدون هیچ دلیل مشخصی رخ دهد و درواقع خودش موجب استرس شود. تپش قلب مسئله‌ی دلهره‌آوری است که باعث می‌شود بیشترِ مردم فکر کنند حتما قلبشان مشکلی دارد.



توصیه‌های زمستانی برای بیماران قلبی

با فرارسیدن فصل زمستان و سرد شدن هوا تعداد بیماران قلبی که به بیمارستان‌ها و اورژانس یا مطب متخصص قلب و عروق مراجعه می‌کنند افزایش می‌یابد ؛ سرما با تشدید اسپاسم عروق (تنگی دینامیک) و از طرفی با افزایش ترشح هورمون‌های سمپاتیک باعث افزایش ضربان و انقباض عضله قلب و افزایش کار قلب می‌شود وقتی یک فرد مبتلا به بیماری قلبی در معرض هوای سرد قرار می‌گیرد می‌تواند به‌عنوان یک عامل تشدیدکننده آنژین قلبی سبب بروز حمله قلبی و یا سکته قلبی شود.



شعار روز جهانی امسال با عنوان با تمام وجود از سلامت قلب خود مراقبت کنید

بیماری ‌های قلبی ‌عروقی مانند سکته قلبی، سکته مغزی و درگیری عروق محیطی، تهدیدی مهم برای جوامع انسانی به شمار می ‌آید که با تغییر شیوه زندگی می توان از ابتلا، عوارض و مرگ و میر ناشی از این بیماری ‌ها پیشگیری کرد. روز جهانی قلب فرصتی مناسب برای همبستگی جامعه جهانی و ملی برای مبارزه علیه این بیماری و به تبع آن کاهش بار ناشی از آنهاست . یک بسیج جهانی در راستای آگاه سازی مردم سراسر دنیا در رابطه با چگونگی بروز بیماری های قلبی عروقی و نیز عوارض ناشی از آن ها شامل بیماری قلبی و سکته مغزی، آموزش افراد در خصوص کنترل عوامل خطر این بیماری لازم است و شعار روز جهانی سال جاری با عنوان «با تمام وجود از سلامت قلب خود مراقبت کنید» نیز گواه اهمیت پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی عروقی است.





توصیه های تغذیه برای پیشگیری از بیماریهای تنفسی و کرونا

عملکرد سیستم ایمنی بدن نقشی مهمی در پیشگیری از بیماریهای تنفسی ازجمله بیماری ویروس کرونا دارد. عامل ابتلا یا پیشگیری از ابتلا به این ویروس بیماریهای زمینه ایی مثل دیابت و بیماریهای ریوی، می تواند سوء تغذیه و نداشتن تغذیه صحیح باشد. کمبود دریافت غذایی ویتامین هایی مثل ویتامین C و A با تضعیف سیستم ایمنی بدن احتمال ابتلا به بیماریها را افزایش می دهد.



تغییر چهره صنایع دخانی در بحران کرونا

پس از شیوع ویروس کرونا، صنایع دخانی سعی کرده‌اند چهره موجهی از خود به عموم جامعه نشان دهند، در این بحران به برخی کشورهای جهان کمک‌های مالی، تجهیزات حفاظت فردی، ونتیلاتور و... داشتند و تلاش کردند که از چهره‌ای که به عنوان عامل مرگ شناخته شده است، به چهره‌ای که باعث رفاه و آرامش جهانی است، تغییر چهره دهند. سازمان جهانی بهداشت به دنبال این موضوع، به کشورهای عضو این سازمان و کنوانسیون کنترل دخانیات هشدارهای لازم را داده است که از دریافت کمک‌های صنایع دخانی خودداری کنند، این صنایع باید از طریق پرداخت مالیات خساراتی که به دوش دولت‌ها وارد می‌کنند را جبران کنند و دولت‌ها نیز از محل مالیات اخذ شده برای سلامت عمومی هزینه کنند.



کرونا ویروس و قلب

افراد مبتلا به دیابت یا بیماری قلبی بیشتر در معرض خطر ابتلا به ویروس کرونا قرار دارند و این مسئله باعث نگرانی شده است زیرا ۴/۷ میلیون نفر از اعضای جامعه دچار بیماری قلبی یا خونی هستند و ۸/۴ میلیون نفر از آنها دیابت دارند. شایع ترین خطر ویروس کرونا در بیماران قلبی متوجه ریه‌ها می‌شود زیرا در این گروه از بیماران ریه‌ها به علت ویروس کرونا بیشتر دچار آسیب دیدگی می‌شوند. پایین بودن سطح سلامت به این معنا است که ریسک بروز کرونا در آنها در مقایسه با افرادی که در سطح مناسبی از سلامت قرار دارند بیشتر است. ویروس کرونا باعث عفونت ریه‌ها می‌شود هنگامی ‌که ریه‌ها عفونت می‌کنند مسیرهای هوایی به علت التهاب پر از مایع می‌شود و به همین دلیل بدن مجبور می‌شود سخت تر کار کند تا اکسیژن را وارد خون کند.



توصیه های متخصصان طب فیزیکی برای افزایش سلامت عضلات

برای افزایش قدرت عضلانی و رسیدن به سطح مطلوب‌تری از آمادگی جسمانی، باید عضلات را طی روند منظم در تمرین‌های ورزشی درگیر و پروتئین کافی برای عضله‌سازی را جذب کرد. در عضلات کسی که به‌طور منظم ورزش نمی‌کند، تارهای پروتئینی هر کدام به‌طور جداگانه فعالیت می‌کنند. ورزش کردن باعث ایجاد هماهنگی در کارکرد تارهای پروتئینی عضلات می‌شود و به این صورت، حداکثر قدرت ممکن عضلات افزایش پیدا می‌کند. سلامت عضلات باعث افزایش متابولیسم و سوخت و ساز بدن می ‌شود که خود عاملی برای کاهش وزن است.



عادات غلطی که سلامت قلب را نشانه می روند

بخش کوچکی از علل مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی عروقی، ناشی از عوامل مادرزادی است. تنباکو، رژیم غذایی نامناسب، چاقی، شیوه زندگی بی تحرک و الکل، از مقصران اصلی ابتلا به این بیماری ها هستند. همه ما می دانیم که رژیم سالم و ورزش منظم ،عادت های مهم برای سلامت قلب سالم هستند، اما احتمالا ندانید که بالعکس بعضی از رفتارها و عادات نیز هستند که اثر معکوس بر روی قلب شما دارند. با این حال عوامل دیگری هم هستند که به قلب شما صدمات جدی می رسانند و شما از آنها بی خبرید:



چند پیشنهاد برای جلوگیری از ضربان نامنظم قلب

تپش قلب اختلالیست که طی آن فرد احساس می کند ریتم ضربان قلب او از حالت عادی خارج شده یا دچار تپش ها و ضربات اضافی شده است. وقتی به تپش قلب دچار می شوید، احساس می کنید که قلبتان تند می زند یا ضربان قلبتان با لرزش همراه است. این مساله را حتی می توانید در گردن، گلو یا قفسه سینه تان هم حس کنید. اکثر مواقع تپش قلب بی خطر است و خود به خود و بدون نیاز به درمان برطرف می شود؛ اما در موارد نادری هم ممکن است نشانه ای از بروز یک بیماری جدی و مهم باشد. 



چرا نمک فشار خون را بالا می برد

ارتباط میان میزان مصرف سدیم و فشار خون در مطالعات بالینی و اپیدمیولوژیک متعدد به اثبات رسیده است، همچنین مصرف نمک به مقدار محدود ممکن است میزان داروهای ضد پرفشاری مورد نیاز را کاهش دهد. البته پاسخ افراد مختلف به کاهش میزان سدیم دریافتی متفاوت است. به نظر می رسد در بین مبتلایان به پرفشاری خون، آفریقایی ها، آمریکایی ها، بیماران مسن تر و افراد مبتلابه بیماری کلیوی نسبت به نمک (سدیم) حساس تر هستند .




پیش دیابت چطور با چه علائمی سراغ شما می آید؟

پیش دیابت که به عنوان عارضه عدم تحمل گلوکز نیز شناخته می شود، معمولا هیچ علامت خاصی ندارد. این حالت اغلب قبل از ابتلای جدی به دیابت نوع دوم بروز می کند . پیش دیابت، پیش ‌تشخیص دیابت است و می‌توانید آن را یک زنگ خطر بدانید. این زمانی است که سطح گلوکز خونتان (سطح قند خون) بالاتر از سطح طبیعی باشد اما به آن اندازه بالا نیست که آن را دیابت تشخیص دهند. پیش‌دیابت نشانه این است که اگر تغییراتی را در سبک زندگی‌تان ایجاد نکنید، ممکن است به دیابت مبتلا شوید.



روز جهانی قلب (هفتم مهرماه)، با شعار: قهرمان قلب خود باشیم

به منظور برنامه‌ریزی برای پیشگیری از بروز بیماری‌های قلبی، اطلاع رسانی مناسب به افراد جامعه و مبارزه همه جانبه با عوامل خطرساز بیماری‌های قلبی، دولت‌ها و مردم به فکر مقابله با این بیماری‌ها افتادند. از جمله نهادهای مردمی مانند فدراسیون بین‌المللی قلب‌شناسی و انجمن بین‌المللی قلب‌شناسان، تاسیس گردید که مسوولیت آن پیشگیری و کنترل بیماری‌های قلبی عروقی بود. با ادغام این دو انجمن فدراسیون جهانی قلب تشکیل شد. فدراسیون جهانی قلب با این نگرش که تمام کشورهای عضو این فدراسیون می‌توانند به ریشه‌کنی همه‌گیری جهانی بیماری‌های قلبی عروقی کمک کنند، با همکاری سازمان بهداشت جهانی بیست و نهم ماه سپتامبر هر سال را به عنوان روز جهانی قلب تعیین کرد و هرساله با شعاری متفاوت این روز گرامی داشته می‌شود



خطر انسداد شریان ها را با درمان غذایی از خود دور کنید

آترواسکلروز یک دشمن خاموش است و عواقب جدی سلامت به همراه دارد. این عارضه هیچ علامت مشخصی ندارد رژیم های غذایی غنی از چربی، احتمال انسداد شریان ها، افزایش کلسترول، فشار خون بالا و مشکلات گردش خون را به همراه دارد. با این حال برای جلوگیری از انسداد شریان ها، این گزینه غذایی مفید را می توانید به رژیم تان اضافه کنید



چطور با رژیم غذایی از شریان های قلب محافظت کنیم؟

انسداد عروق مشکلی جدی است چون تجمع رسوباتی به نام پلاک در رگها می‌تواند منجر به بیماریهای خطرناکی چون بیماری قلبی، سکته مغزی و یا حمله قلبی شود. این گرفتگی‌ها معمولا نتیجه‌ی رژیم‌های غذایی نادرست هستند، بنابراین مهم است که بدانید چطور با تغذیه‌ی سالم و انتخاب‌های درست سبک زندگی به طور طبیعی عروق و رگهای‌تان را پاکسازی کنید. در موارد شدیدتر به مصرف دارو و یا حتی عمل جراحی نیاز است.



استرس چطور سلامت جسم را به خطر می اندازد

استرس می تواند مانند یک قاتل خاموش، جان شما را به خاطر بیندازد. تعداد افرادی که به دنبال اضطراب دچار تشدید تنگی عروق و سکته های قلبی- مغزی، ریزش مو، پیری زودرس پوست، مشکلات گوارشی و... شده اند، کم نیست. البته نمی توان انکار کرد که استرس به میزان کم، مفید و ضروری است، اما خیلی اوقات کنترل آن از دست خارج می شود.



هفت حقیقت درباره حمله قلبی در مردان را بدانید

نشانه هایی در مردان وجود دارد که می تواند هشداردهنده بروز حمله قلبی باشد. با شناخت این علائم می توانید قبل از تجربه حمله قلبی، فورا به پزشک مراجعه کنید. بدون شک بیماری های قلبی، جزء حادترین بیماری ها طبقه بندی می شوند. یکی از بارزترین نوع بیماری های قلبی، حمله قلبی است که معمولا راهی برای جلوگیری از آن وجود ندارد. لازم است که همه افراد با نشانه های اولیه بیماری های قلبی آشنا باشند و این نکته مهم را بدانند که مشکلات قلبی در میان زنان و مردان به اشکال مختلفی بروز می کند:



آغاز طرح بسیج همگانی کنترل فشار خون

شرایط تاریخی در دهه های اخیر موجب تغییرات گسترده در شیوه زندگی مردم از قبیل رشد شهرنشینی، آلودگی هوا، مصرف غذاهای پرنمک (که در ایران 2تا 3برابر بیش از حداکثر میزان مجاز نمک مصرف می شود) مواد غذایی پرچرب و پرشیرین، کم تحرکی و اضافه وزن، اختلالات خواب، استرس های فردی و اجتماعی از عوامل اصلی خطر بروز فشارخون بالا می¬باشند. خوشبختانه نکته درخور توجه و کلید اصلی مبارزه با فشار خون نیز در مدیریت همین عوامل خطر نهفته است بصورتی که رعایت صحیح و کنترل این عوامل از سوی آحاد جامعه (من جمله عادات غذایی نامناسب) بیشترین کمک را درکاهش موارد ابتلاء به این بیماری مهلک فراهم خواهد آورد و نه استفاده از اقدامات درمانی پیشرفته و دارای هزینه بالا.



روزه گرفتن در کدام بیمارهای قلبی ممنوع است؟

روزه‌داری و رعایت یک برنامه غذایی صحیح با کم‌کردن عوامل خطر مانند کاهش وزن، کاهش سطح چربی‌های خون و نکشیدن سیگار موجب پیشگیری از بیماری‌های قلبی در افراد سالم می‌شود. اثرات مثبت روزه ماه رمضان بر روی سیستم قلبی عروقی افراد سالم بطور مستقیم ونیز با تاثیر برسایر عوامل خطربیماری های قلبی عروقی، نشان داده شده است. در حقیقت روزه ماه رمضان اثرات کاهنده روی چند عامل خطر مهم بیماری عروق کرونر قلب شامل چاقی ، افزایش قند خون‌، افزایش فشار خون ، افزایش کلسترول خون و استعمال دخانیات و مصرف الکل دارد ولی افرادی که مبتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی مبتلا هستند ، حتما باید در مورد امکان روزه داری با پزشک معالج خود مشورت کنند. مجددا یاداوری می نمایم که مطالب زیر ، فقط راهنمای کلی بوده و جهت افزایش اطلاعات عمومی بیماران می باشد و جایگزین نظرات پزشک معالج و فتاوی علما دینی نمی باشد



مبتلایان به کلسترول بالا، شش تمرین ورزشی را فراموش نکنند

مطالعات این نکته را ثابت کرده اند که فعالیت بدنی می تواند کلسترول بد یا همان ال دی ال را به پایین ترین سطح برساند اضافه وزن موجب تمایل بدن به افزایش ال دی ال در خون می شود. این نوع از کلسترول با بیماری های قلبی ارتباط مستقیم دارد. دقیقا این که چه مقدار ورزش برای کاهش کلسترول خون مورد نیاز است، هنوز مورد بحث است. به طور کلی سازمان جهانی بهداشت حداقل ۳۰ دقیقه ورزش را با شدت متوسط به بالا در طول روز توصیه می کند



رایج ترین علل دردهای غیر قلبی قفسه سینه را بشناسید

وقتی به درد قفسه‌ سینه فکر می‌کنیم حتما اولین چیزی که به نظرمان می‌رسد حمله‌ی قلبی است؛ البته درست فکر  می‌کنیم چرا که درد قفسه‌ سینه را باید جدی گرفت. اما باید در نظر داشت که درد قفسه‌ سینه ممکن است معلول عوامل مختلفی باشد. برخی از این عوامل جدی و مرگ‌بار هستند. برخی دیگر هم چنین نیستند. اگر نمی‌دانید درد قفسه‌ی سینه‌‌تان ناشی از چیست تنها راه برای اطمینان از علت آن رفتن به نزد پزشک است. حتما کنجکاو شده‌اید تا بیشتر در مورد درد قفسه‌ سینه بدانید درد قفسه سینه در اکثر افراد این معنی را می دهد که خطر حمله قلبی بسیار نزدیک است اما بسیاری از این دردها در واقعیت هیچ ارتباطی با مشکلات قلبی ندارند



خوراکی هایی برای پاکسازی عروق و پیشگیری از حمله قلبی

اضافه کردن این ده ماده‌ی خوراکی به رژیم غذایی‌تان می‌تواند از سیستم گردش خون شما پشتیبانی کند و سلامت کلی شما را بهبود دهد و منجر به پاکسازی عروق یا پاکسازی رگ ها شود .



شش معجزه غذایی برای افزایش سلامت قلب

برنامه غذایی نامناسب یکی از عوامل مهم در بروز بیماری‌های قلبی – عروقی است که سبب تغییراتی در چربی خون می‌شود و در ابتلا به تصلب شرایین و بیماری‌های قلبی – عروقی نقش بسیار مهمی دارد مطالعات نشان داده در جوامعی که دارای رژیم غذایی با کلسترول و چربی جامد کمتری هستند میزان بروز بیماری‌های قلبی – عروقی کاهش می‌یابد و میزان چربی خون آنها نیز کمتر می‌شود. همچنین رژیم غذایی نامناسب می‌تواند در ایجاد چاقی، افزایش چربی خون، دیابت و افزایش فشارخون موثر باشد که خود از عوامل زمینه‌ساز بروز بیماری‌های قلبی – عروقی است . اکثر ما با مواد غذایی مفید برای سلامت قلب آشنایی داریم اما بسیاری از غذاها وجود دارند که از فواید سلامتی آنها برای قلب کاملا بی خبریم. تحقیقات نشان می دهد بسیاری از غذاهای تعجب آور با کاهش کلسترول و فشار خون، مبارزه با التهاب و ... سلامت قلب شما را در درازمدت تضمین می کنند



هفت تست ضروری پزشکی که دیابتی ها باید بطور منظم انجام دهند

اجتناب از عوارض دیابت می تواند مانند یک وظیفه دلهره آور به نظر برسد اما دیابتی ها باید بدانند که انجام تست های روتین پزشکی یک گام اساسی برای مبارزه با عوارض غیر قابل جبران این بیماری است. در واقع بخش مهمی از مدیریت بیماری دیابت، انجام آزمایش های معمول و معاینات پزشکی است




علائم غیر معمول بیماری های قلبی که با چشم غیر مسلح قابل مشاهده هستند

متخصصان قلب ، به شوخی می گویند:که اغلب، اولین علامت سکته، خود حمله قلبی است اما خوشبختانه کاملا درست نیست. در واقع، بدن به ما راهنمایی های کوچکی می کند تا از مشکلات بزرگ شما را نجات دهند. نکته اصلی این است که آنها را ببینند و متوجه شوند ؛ شاید یک نقطه کوچک بر روی گوش و خمیازه های زیادی - علائمی هستند، که در نگاه اول ممکن است کمی غیر معمول برسند اما آنها به موقع اطلاع رسانی میکنند تا به درمان بیماری کمک شود؛ در ادامه این مطلب به علائم طبیعی و نشانه های غیرعادی بیماری قلبی خواهیم پرداخت.



کدام گزینه های غذایی، از مسدود شدن رگ ها پیشگیری می کنند

انسداد شریان ها یا همان آترواسکلروز عواقب جدی سلامت به همراه دارد و بدتر از همه این که، یک دشمن خاموش است که هیچ نشانه مشخصی ندارد. رژیم های غذایی غنی از چربی، احتمال انسداد شریان ها، افزایش کلسترول، فشار خون بالا و مشکلات گردش خون را به همراه دارد. برای جلوگیری از این بیماری ها، ۱۲ گزینه غذایی مفید را به رژیم تان اضافه کنید:



هر 8 ثانیه یک نفر در اثر دیابت جان خود را از دست می‌دهد

23 آبانماه (14 نوامبر)؛ روز جهانی دیابت، دیابت یک عارضه ناشى از اختلال در تولید و یا عملکرد انسولین در بدن است. انسولین هورمون یا ماده‌اى است که در لوزالمعده (پانکراس) تولید مى‌شود و سلول‌ها را قادر مى‌سازد تا گلوکز را از خون بگیرد و براى تولید انرژى استفاده کنند براي اعلام تصويب روز جهاني ديابت از سوي سازمان ملل و نيز براي تأكيد بر مبارزه براي پيشگيري از ديابت، استفاده از يك دايره به عنوان نشان «همه با هم براي ديابت»، تصويب شد. دايره يك نمادِ ساده است كه به راحتي مي توان آن را پذيرفت و استفاده كرد. در تمام ِ فرهنگ ها دايره، نشـانه زندگي و سلامتي است و معني اين نماد نيز اين است كه فشارهاي سخت و شديد، نتيجه مثبت دارد. رنگ آبي، تجسم آسمان است كه همه ملت ها را متحد مي كند (رنگ پرچم سازمان ملل نيز آبي است). دايره آبي ديابت، نشان اتحاد جهاني براي مبارزه عليه ديابت است.



استعمال دخانیات و ۹ تهدید اصلی آن برای بدن

احتمالا در مورد استعمال سیگار و رابطه آن با سرطان ریه بارها و بارها شنیده اید اما ماجرا به همینجا ختم نمی شود و مصرف کنندگان دخانیات در معرض طیف وسیعی از بیماری ها از جمله بیماری های قلبی، سکته مغزی و سایر بیماری های مزمن ریه هستند. سیگار کشیدن همچنین خطر ابتلا به سرطان دهان، مثانه، گلو، کلیه، گردن رحم و لوزالمعده را افزایش می دهد استعمال سیگار قابل پیشگیری ترین علت مرگ است. تقریبا یک سوم از مرگ های ناشی از بیماری عروق کرونر قلب با سیگار و دود سیگار در ارتباط است. سیگار کشیدن با حدود ۹۰ درصد از موارد ابتلا به سرطان ریه درارتباط است.حدود ۲۰ درصد از مردان بالغ و حدود ۱۶ درصد از زنان بزرگسال سیگاری هستند بیش از ۵هزار ماده شیمیایی موجود در دود سیگار وجود دارد که با توجه به اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده تمام این ترکیبات برای سلامتی مضر هستند. این در حالی است هیچ راه امنی برای استعمال دود وجود ندارد و تمام جایگزین هایی مانند سیگار برگ، قلیان، و یا سیگارهای دست پیچ همگی خطرات بهداشتی مرتبط با توتون و تنباکو را دارند.



موثرترین گام ها برای انجام ورزش های قلبی عروقی و رسیدن به وزن ایده آل

تمرینات قلبی عروقی در 3 فاز تعداد، شدت و مدت زمان انجام ورزش طراحی شده اند. این نوع تمرینات نیاز به یک دوره گرم کردن قبل از وارد شدن به فاز شدت و یک دوره سرد کردن بدن بعد از اتمام آخرین حرکت دارند این ورزش ها شدت ضربان قلب و سرعت تنفس را در سطوح متوسط تا شدید افزایش می دهد. ورزش های قلبی عروقی مربوط به فعالیت های ورزشی می شود که هدف نهایی آنها تقویت سیستم قلب و عروقی است تمرینات قلبی شایع عبارتند از پیاده روی سریع، دویدن، شنا، دوچرخه سواری، قایق رانی و اسکی. در بدنسازی دستگاه های قلبی عروقی مانند تردمیل، اسکی فضایی، دوچرخه ثابت، دستگاه پله و ... قابل استفاده هستند



کدام روغن ها برای سلامت شما بهترین و بدترین هستند

شما نیاز به برخی چربی ها در رژیم غذایی روزانه خود دارید چون مصرف آنها منجر به افزایش انرژی، حمایت از رشد سلولی، محافظت از اندام شما، جذب مواد مغذی و تولید هورمون ها می شود روغن ها همچنین می توانند منبع خوبی از چربی های سالم باشند. در حالی که مصرف برخی چربی ها باعث افزایش سلامت می شود، مصرف انواع دیگر، خطر ابتلا به کلسترول بد و بیماری های قلبی را افزایش می دهد



گیاهانی که فشار خون تان را روزانه کنترل می کنند

قلب شما به همراه کلیه ها، لوزالمعده و مغز، تحت فشار خون بالا دچار آسیب های جدی می شوند پرفشاری خون علاوه بر افت کیفیت زندگی، شما را در معرض ابتلا به بیماری های کشنده قرار خواهد داد و خوشبختانه این شرایطی است که می توان بر آن غلبه کرد اگر فشار خون شما بالاتر از ۱۲۰/۸۰ میلی متر جیوه است، و اگر بدنبال راهکارهای ساده برای حفظ سطح سالم فشار خون خود هستید، بشقاب غذا یک راه عالی برای رسیدن به این هدف است انتخاب 6 نوع ماده غذایی گیاهی و مصرف آنها در روز به کاهش فشار خون شما در حد مطلوب کمک می کند



برگزاری همایش هم پیمان برای سلامت قلب

قلب یکی از اعضای حیاتی بدن بوده و مراقبت صحیح و دقیق از آن بسیار مهم است. هر سال بیش از ۱۷.۵ میلیون نفر به علت بیماری های قلبی عروقی فوت میکنند، امروزه این اولین علت مرگ در دنیا است و انتظار میرود تا سال ۲۰۳۰ این آمار به بیش از ۲۳ میلیون نفر برسد. آماری تکان دهنده که لرزه بر اندام هر کسی میاندازد و مردم کشور ما نیز گرفتار این معضل بزرگ سلامتی هستند و بیماریهای قلبی و عروقی قاتل شماره یک مردم ایران محسوب میشود. لذا به همین خاطر روز جهانی قلب نامگذاری شده است تا همه انسانهای روی کره خاکی در این روز سال در مورد حفظ سلامتی این عضو حیاتی اطلاعاتی کسب نموده تا به سلامت قلبشان کمک کنند



شعار روز جهانی قلب : هم پیمان برای سلامت قلب

اتحاديه جهانی قلب از سال 2005 هر ساله، روز آخر ماه سپتامبر را بعنوان روز جهاني قلب برای افزايش آگاهي جهانیان در خصوص بیماری های قلبی عروقی معین كرده است. این روز یک نقش مهمی در حساس سازی و اطلاع رسانی در خصوص سلامت قلب و عروق ایفا کرده و فرصت جهانی مهمی فراهم نموده تا بتوان از آن در طول سال، برای افزایش آگاهی و تشویق افراد، اعضای خانواده، جوامع، سیاستگذاران و تصمیم گیران استفاده کرد. يكی از مهمترين و مطمئن ترين راه های نیل به اهداف پيشگيری وكنترل بيماري قلبی عروقی، آموزش همگانی و برگزاری پویش های عمومی است



شش عادت غلط دور از ذهن، قلب تان را بیمار می کند

بخش کوچکی از علل مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی عروقی، ناشی از عوامل مادرزادی است. تنباکو، رژیم غذایی نامناسب، چاقی، شیوه زندگی بی تحرک و الکل، از مقصران اصلی ابتلا به این بیماری ها هستند با این حال عوامل دیگری هم هستند که به قلب شما صدمات جدی می رسانند و شما از آنها بی خبرید



دلایل شگفت انگیز ابتلا به پیش دیابت را بشناسید

به گفته متخصصان، تمام افراد ۴۵ سال به بالا باید تحت آزمایش های روتین تست قند خون قرار گیرند حتی اگر سبک زندگی شان سالم باشد و سابقه خانوادگی ابتلا به دیابت هم نداشته باشند. این در حالی است که قریب به 50 درصد از بزرگسالان مبتلا به پیش دیابت بوده و کاملا از این عارضه بی خبرند، در اینجا برخی علل شگفت انگیز که فرد را به مرحله پیش دیابت می رساند و مستعد ابتلا به دیابت می کند، معرفی می شوند:



تمام واقعیت هایی که درباره کلسترول بالا نمی دانستید

برخی واقعیت ها درباره کلسترول نادیده مانده است از جمله این که همه کودکان بین سنین 9 تا 11 سالگی نیاز دارند که یک تست غربالگری کلسترول انجام دهند چون آنها هم می توانند به کلسترول بالا مبتلا شوند. کلسترول بالا می تواند جریان خون به مغز یا قلب را کند کند و در نتیجه منجر به سکته مغزی یا حمله قلبی شود و این در حالی است که تشخیص این عارضه تنها با یک آزمایش خون ساده امکان پذیر است



کنترل فشار خون بالا در خانه، با ۶ گام موثر

فشار خون را قاتل خاموش می گویند، چرا که اکثرا هیچ علامتی ندارد، فشار خون یکی از بارزترین بیماریهای کشنده بوده که در ظاهر بی خطر است وتا زمانی که اندازه گیری نشود اطلاعی از بالا بودن آن نبوده تا اینکه صدمات جبران ناپذیری بزند . در طول روز و عمر هر فرد میزان فشار خون متغیر است بطوریکه در زمان فعالیت ، فشار خون افزایش می یابد و درهنگام استراحت افت می کند. اما در افراد بیمار حتی در زمان استراحت نیز فشار خون از حد طبیعی بالاتر و یا پایین تر است



استعمال دخانیات و ۹ تهدید اصلی آن برای بدن

بیش از پنج هزار ماده شیمیایی موجود در دود سیگار وجود دارد که این ترکیبات برای سلامتی مضر هستند. این در حالی است هیچ راه امنی برای استعمال دود وجود ندارد و تمام جایگزین هایی مانند سیگار برگ، قلیان، و یا سیگارهای دست پیچ همگی خطرات بهداشتی مرتبط با توتون و تنباکو را دارند. حداقل ۶۹ ماده شیمیایی موجود در سیگار می تواند منجر به سرطان شود. سیگار برگ سطح بالاتری از مواد سرطان زا و سموم را نسبت به سیگار معمولی در خود دارد. استنشاق دود ناشی از قلیان نیز خطرناک تر از دود سیگار است و ترکیبات سمی و مونوکسید کربن بیشتری نسبت به سیگار دارد.



کاهش وزن به طور سالم و بهبود عادات غذایی در شیوه زندگی

بهترین راه استفاده از رژیم¬های غذایی این است كه به اندازه كافی انواع مواد غذایی را برای برآورد نیازهای بدن خود مصرف کنید. سعی كنید بیشتر میوه و سبزیجات بخورید، گوشت¬های پرچرب، غذاهای سرخ كردنی و شیرینی¬ها را كاهش دهید و به جای نوشیدنی¬های قندی، آب بنوشید. اگر در مورد اندازه بدن خود نگران هستید یا فكر می¬كنید باید وزن كم كنید، با پزشک یا متخصص تغذیه مشاوره كنید، این امر ممكن است به شما این اطمینان را بدهد كه وزن سالمی دارید. یا اگر اضافه وزن دارید، او می¬تواند بهترین راه را برای شما به منظور رسیدن به وزن سالم تعیین كند



نشانه های ابتلا به افسردگی را در خود بیابید

یادتان باشد افسردگی درمان دارد. اگر شما هم فکر می کنید دچار افسردگی شده اید، حتماً از کسی کمک بخواهید و برای درمان مراجعه کنید. در صورت احساس افسردگی، باید چه کارهایی انجام داد؟ سعی کنید حتی اگر در حد یک پیاده روی کوتاه هم باشد، به طور منظم ورزش کنید. سعی کنید به الگوی غذا خوردن و خواب شبانه روزی خود نظم بدهید. مصرف مشروبات الکلی، مواد مخدر و داروهای غیر مجاز، افسردگی را تشدید می کنند. از مصرف آنها بپرهیزید. فرد افسرده ممکن است افکار خودکشی و یا آسیب به خود داشته باشد. در این صورت فوراً به پزشک مراجعه کنید.



با تغییر در شیوه های زندگی قلب خود را محافظت کنید

عوامل متعددی خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر را افزایش می دهد که عمده ترین آنها عبارتند از سیگار، کلسترول بالا، فشار خون بالا و دیابت. در مقابل ترک سیگار، حفظ وزن سالم، خوردن یک رژیم غذایی سالم و متعادل و ورزش کردن می تواند این عوامل خطر را تا حدودی کاهش دهد. یک رژیم غذایی سالم و متعادل در کنار ورزش و فعالیت بدنی می تواند به حفظ وزن و فشار خون و کاهش کلسترول کمک کند و منجر به بهبود سلامت قلب شود. شیوه زندگی سالم همچنین می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 که خود منجر به بیماری عروق کرونر قلب می شود را کاهش دهد و منجر به جلوگیری از سایر بیماری های دیگر از قبیل بیماری های کلیوی و برخی سرطان ها شود.



فشارخون بالا و رژیم غذایی

به طور كلی دلایل اصلی بروز فشار خون ناشناخته است اما مهم‌ترین عوامل خطر شناسایی شده برای این بیماری سن بالا، چاقی، سابقه خانوادگی ابتلا به فشار خون بالا، كم تحركی، دیابت، مصرف زیاد نمك و الكل است . مواجهه با سرب موجود در هوای آلوده نیز می‌تواند موجب افزایش فشار خون شود . بهتر است بدانید با پیشگیری و كنترل این بیماری می‌توان از بروز عوارض و ناتوانی و مرگ و میر ناشی از آن به میزان قابل ملاحظه‌ای (45 درصد از سكته‌های قلبی و 25 درصد از بیماری عروق كرونر) كاست



تصورات غلط درباره افسردگی، یکی از موانع اصلی برای ادامه و پیگیری روند درمان هستند

افسردگی یک اختلال شخصیتی است که با حداقل دو هفته غم و اندوه مداوم واز دست دادن علاقمندی به فعالیتهایی که معمولا لذت بخش است به همراه ناتوانی در انجام امور روزمره همراه است.علاوه بر این افراد مبتلا به افسردگی معمولا چند تا از علائم ذیل را دارند :ازدست دادن انرژی ، تغییر در اشتها ،کم خوابي يا خواب زياد ، اضطراب ، کاهش تمرکز ، تردید ، بی قراری ، احساس بی ارزشی ، احساس گناه یا نا امیدی و افکار خود آزاری یا خودکشی



بهترین راه‌های تشخیص بیماری‌های قلبی چیست

انجام معاینه منظم فرد توسط پزشک، یکی از بهترین راه‌های تشخیص بیماری‌های قلبی است، چرا که قبل از ابتلا یا عود بیماری، تشخیص داده می‌شود. در هر صورت اگر فرد هر گونه علامت بالینی مثل درد قفسه سینه، تنگی نفس یا تپش قلب دارد که ممکن است نشان‌دهنده یک بیماری قلبی باشد، باید سریعا به پزشک متخصص مراجعه کند. پزشک معالج نیز پس از اطلاع از سابقه بیماری و مشاهده علایم بالینی، یکی از روش های تشخیصی بیماری را پیشنهاد می‌دهد تا بررسی‌های بیشتری را انجام دهد. پزشک معالج از تجویز نوار قلب به عنوان اولین راه تشخیصی استفاده می‌کند. در این روش با استفاده از الکترودهایی که روی قفسه سینه قرار می‌گیرد، تا حدودی می توان از خون رسانی قلب و بیماری عضله قلب مطلع شد.



توانبخشی قلبی و سبک جدید زندگی

توانبخشی قلبی – فعالیت های برنامه ریزی شده، یا برنامه ای برای بهبود سلامت قلب و عروق پس از حمله قلبی، عروق کرونر بای پس عروق، پیوند قلب، و سایر رویدادهای مهم قلبی عروقی است. بسیاری از مردم، پس از چنین رویدادهایی، نیاز به ایجاد تغییرات در شیوه زندگی دارند. برنامه های توانبخشی قلبی برای بیان نیازها و اهداف خود و ایجاد گام های واقع بینانه به سوی رفع آنها تلاش میکنند. اکثر مردم به برنامه ریزی غذا و تغذیه، ورزش، و ترک سیگار روی میاورند. بسياري از افرادي كه به تازگي دچار حمله قلبي شده‌اند،‌ ممكن است راه رفتن و حركت كردن روي تردميل آخرين فعاليتي بوده باشد كه انجام داده‌اند. اكثر آن ها احساس خستگي و افسردگي مي‌ كنند و آن ‌قدر نگران اين هستند كه حداكثر چه مدت ديگري مي ‌توانند به زندگي ادامه بدهند حتي شايد به ذهن آن ها هم خطور نكند كه ممكن است روزي دوباره به شغل و زندگي عادي خود برگردند اما فعاليت فيزيكي كه طي يك برنامه صحيح توانبخشي قلبي و تحت نظر تيم ورزيده مخصوص بازتواني صورت مي ‌گيرد، مي ‌تواند افق جديدي در كيفيت زندگي اين افراد بگشايد. اگر شما اخيرا دچار سكته قلبي و يا ساير بيماري ‌هاي قلبي شده‌ايد و كم‌كم در حال تطابق با زندگي جديد خودتان هستيد، بايد بدانيد كه توانبخشي قلبي مي ‌تواند موجب شود سبك جديدي از زندگي داشته باشيد كه با آن چه قبلا راجع به آن تصور مي ‌كرديد، بسيار متفاوت ‌تر(و البته بهتر) است.



ارتباط درد دست چپ و مشکلات قلبی

برخی افراد به محض اینکه دست چپشان درد می‌گیرد، گمان می‌کنند که درد دست چپ و بیماری قلبی در ارتباط هستند. هر چند که این هم یکی از دلایل درد دست چپ است، اما این درد، چه به صورت درد یک طرفه (که تنها یک دست را درگیر می‌کند) و چه به شکل درد دو طرفه (که هر دو دست را درگیر می‌کند) می‌تواند ناشی از عوامل دیگری نیز باشد. همچنین در دست چپ می‌تواند یک عارضه حاد یا مزمن باشد. در برخی افراد، درد مقطعی است، و در برخی دیگر این درد پیشرونده و ناتوان کننده است. هر کسی ممکن است دچار درد دست چپ شود، با این حال این مشکل در بین زنانِ حدوداً چهل ساله شایع‌تر است. این درد در برخی افراد ملایم و مبهم است، در حالیکه برخی دیگر از افراد نوع برق‌آسا و شدید آن را تجربه می‌کنند. درد می‌تواند هر بخشی از دست و یا کل آن را، از نوک انگشتان گرفته تا شانه، درگیر کند.



ورزش های مفید و مضر برای قلب را بشناسید

بیماران قلبی‌عروقی شرایطی دارند که حتما قبل از انجام ساده‌ترین ورزش‌ها باید با پزشک‌شان مشورت کنند. برای بعضی از بیماران قلبی اصلا فعالیت‌های ورزشی توصیه نمی‌شود. گروهی از آنها هم باید فعالیت‌های بسیار محدودی داشته باشند. فعالیت ورزشی‌ای که برای بیمار توصیه می‌شود هم باید با توجه به نوع بیماری قلبی او باشد. نخست باید بدانیم بیمار مبتلا به عارضه قلبی در چه وضعیتی قرار دارد و بیماری تا چه میزان پیش رفته و براساس آن نوع فعالیت ورزشی و میزان ورزش را مشخص کنیم. وقتی ثابت می‌شود فردی به بیماری قلبی مبتلاست، طبیعی است که دیگر نمی‌تواند مانند یک فرد عادی فعالیت یا هر رشته ورزشی‌ای را برای خود انتخاب کند. ثابت شده ورزش همیشه روی قلب و عروق، کاهش فشار و قند خون و جلوگیری از سکته قلبی و... اثری مثبت دارد، اما بیماران قلبی‌عروقی شرایطی دارند که حتما قبل از انجام ساده‌ترین ورزش‌ها باید با پزشک‌شان مشورت کنند.



چطور می توانید ریتم قلب تان را خودتان اندازه گیری کنید؟

تشخیص ریتم قلب نامنظم ناشی از فیبریلاسیون دهلیزی می تواند سخت باشد. بعضی از افراد هیچ کدام از نشانه های این بیماری را ندارند و تنها بعد از یک حمله قلبی یا سکته مغزی، فیبریلاسیون دهلیزی در آنها تشخیص داده می شود. یکی از راه های ساده در این میان، برای نظارت بر ضربان قلب چک کردن آن در خانه با استفاده از دستگاه های سنتی، و یا برنامه های تلفن هوشمند است.



بعداز یک حمله قلبی چه باید کرد ؟

خبرهای خوبی در مورد افراد دچار حمله قلبی وجود دارد . دست کم اینکه شمابزودی می توانیداکثرکارهایی راکه قبلا انجام می دادیدرادوباره انجام دهید . هم اکنون زمان مناسبی برای ایجاد تغییرات سالم در شیوه زندگی میباشد . بیماری قلبی می تواند بدتر شود مگر اینکه شمااقداماتی را جهت نگه داشتن قلب در وضعیت مطلوب انجام بدهید. بروز نگرانی زیاد پس ازیک حمله قلبی،امری شایع می باشد . احساس بهبودی ونیز بهتر شدن، زمان زیادی می طلبد . این امر به رعایت توصیه های پزشک و حفظ قلب در یک حالت سالم بستگی دارد . هنوزممکن است شما فرصت زیادی را برای لذت بردن از یک زندگی فعال داشته باشید.



اثرات شگفت انگیز گیاه خواری روی سلامت قلب

کارشناسان تغذیه می گویند با پیروی از رژیم غذایی گیاه خواری، تجمع پلاک در رگ‌های خونی کاهش می‌ یابد و خطر ابتلا به دیابت ، سکته قلبی و مغزی کم می‌ شود. خبر خوب برای علاقه مندان به مصرف گوشت این است که برای بهره‌مندی از فواید گیاه خواری، مجبور نیستید کاملا مصرف گوشت را کنار بگذارید. چنانچه مصرف محصولات حیوانی را در رژیم خود کاهش دهید، خطر ابتلا به فشار خون نیز کاهش می ‌یابد.



عادات غذایی سالم و کاهش عوامل خطرزای ابتلا به بیماری قلبی

عادات غذایی سالم به کاهش سه عامل مهم خطرزای ابتلا به بیماری قلبی و سکته مغزی (افزایش کلسترول خون ، افزایش فشار خون و اضافه وزن بدن) در شما کمک می کنند . در این قسمت گروههای غذایی پایه وتعداد واحدهای غذایی توصیه شده از آنها ذکر شده اند. حتما از هر گروه غذایی انواع مختلفی را برای مصرف انتخاب کنید



راهنمای زندگی سالم بعد از تجربه حمله قلبی

همه کسانی که بیماری های قلبی از جمله حمله قلبی را تجربه کرده اند، نگرانی های قابل درکی در مورد وضعیت سلامت خود بعد از این عارضه دارند. خبر خوب این است که با اتخاذ یک شیوه زندگی سالم از جمله رژیم غذایی مناسب، ورزش منظم برای کنترل وزن بهتر و تماس منظم با پزشک، می توان فشار خون، کلسترول بالا و قند خون بالا را برای بهبود سلامت قلب، کنترل کرد.



افتادگی دریچه قلب؛ علل، علائم و راهکارهای مراقبت

اگر به شما گفته شده که دچار افتادگی دریچه قلب شده اید، ممکن است این سوالات را در ذهن خود مطرح کنید که آیا من نیاز به عمل جراحی قلب و یا تعویض دریچه دارم؟ پرولاپس دریچه میترال، همان سندرم افتادگی دریچه میترال به طرف دهلیز چپ طی انقباض قلب است. در این حالت یک یا هر دو دریچه ممکن است خوب بسته نشوند که این روند باعث بازگشت خون می شود. این بازگشت خون باعث صدای غیر طبیعی در قلب مربوط به جریان خون غیر طبیعی می شود.



با شناخت عوامل خطر بیماریهای قلبی به زندگی خود قدرت ببخشیم

صنعتی شدن و بکارگیری تکنولوژی های پیشرفته، زندگی امروز بشر را دچار دگرگونی های قابل توجه نموده است. بهره گیری از علوم مختلف و متنوع به منظور ایجاد رفاه بیشتر براي بشر، چهره زندگی انسان را تغییر داده است، اما این تغییرات علیرغم چهره مثبت و آثار شگرفی که در بهبود زندگی بشر به دنبال داشته عوارض و عواقب قابل توجهی را نیز برای انسان به ارمغان آورده است. یکی از پیامدهای نامناسب این دگرگونی، تغيير الگوی بیماری ها و مرگ و میر است. امروزه بیماری هایی که رابطه اجتناب ناپذیر و اثبات شده ای با شیوه زندگی و صنعتی شدن دارند گوی سبقت را از بیماری های عفونی و غیرواگیر ربوده اند بطوريكه بیماری هایی چون حوادث قلبی و عروقی، سرطان ها، دیابت، فشار خون و ... از معضلات زندگی امروزه انسان به حساب می آید.



برای حفظ سلامت قلب چه بخوریم

برنامه غذایی نامناسب یکی از عوامل مهم در بروز بیماری‌های قلبی و عروقی است که سبب تغییراتی در چربی خون می‌شود و در ابتلا به تصلب شرایین و بیماری‌های قلبی نقش بسیار مهمی دارد. مطالعات نشان داده است در جوامعی که دارای رژیم غذایی با کلسترول و چربی جامد کمتری هستند میزان بروز بیماری‌های قلبی و عروقی کاهش می‌یابد و میزان چربی خون آنها نیز کمتر می‌شود. همچنین رژیم غذایی نامناسب می‌تواند در ایجاد چاقی، افزایش چربی خون، دیابت و افزایش فشارخون موثر باشد که خود از عوامل زمینه‌ساز بروز بیماری‌های قلبی وعروقی است.



حقایقی جالب راجع به قلب

تاکنون فکر کرده اید که ورای تپش های متمادی قلب چه حقایق جالبی نهفته است؟ عملکرد قلب و ارتباط آن با سلامت روح از دیگر شگفتی های این ارگان حیاتی است. هر روز قلب شما در حدود 100000 هزار مرتبه می تپد و به این ترتیب 2000 هزار گالن خون در تمام نقاط بدن توزیع می شود. می توان گفت که قلب مسئولیت ایجاد جریان خون در حدود 64 کیلومتر رگ های خونی را به عهده دارد تا از این طریق ارگان ها و بافت های بدن را تغذیه شوند.هر نوع آسیب به قلب یا دریچه های آن باعث کاهش قدرت پمپ قلب، افزایش فشار و عملکرد آن برای تامین نیازهای بدن می شود. با این وصف می توان گفت که تنها راه حفظ سلامت قلب ، حفظ سلامت تمام ارگان ها است که از طریق تغذیه سالم، وعده های غذایی متعادل و انجام تمرینات بدنی منظم حاصل می شود



کدام مواد غذایی از بروز بیماریهای قلبی عروقی جلوگیری می کند

غذاهای دریایی ، میوه ها وسبزیجات ، آجیل ، غذاهای سلولزی ، غذاهای غنی از منیزیوم ، سیر ، پیاز ، روغن زیتون و غذای حاوی ویتامین C,E و بتاکاروتن از بیماریهای قلب و عروق جلوگیری می کنند . ماهی حاوی مقادیر زیادی چربی امگا – 3 است که موجب کاهش احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی می شود . سبزیجات و میوه موجب محافظت فرد در مقابل بیماریهای قلبی عروقی می شود ، سیروپیاز و سبزیهای سرشار از آنتی اکسیدان های ضد انعقاد هستند .



شعار هفته سلامت سال 95 : «غلبه بر دیابتBeat Diabetes »

نظر به اهمیت «سلامتی» در زندگی آحاد جامعه و نقشی که انسان سالم می تواند در شکل دهی جامعه سالم داشته باشد، تعیین زمان بیشتر از یک روز برای گرامیداشت برنامه های مرتبط با سلامت و تکریم فعالیت های دست اندرکاران عرصه بهداشت و درمان مورد توجه قرار گرفت و پیشنهاد نام گذاری یک هفته به عنوان «هفته سلامت» ارائه و انجام شد.



تپش قلب چیست؟ علل و درمان تپش قلب

تپش قلب (Heart palpitations) مشکلی است که در آن فرد احساس می کند قلبش سریع، لرزان و یا کوبنده، می تپد. تپش قلب می تواند حاصل استرس و اضطراب، ورزش، سیگار کشیدن، مصرف کافئین، مصرف دارو یا در موارد خاص بدلیل بعضی از انواع بیماری ها رخ دهد. هرچند تپش قلب در موارد خاص می تواند نگران کننده باشد (مثلا بعضی از اوقات نشانه آریتمی قلبی است)، اما در اکثر موارد مشکلی جدی نمی باشد.



علل ابتلا به دیابت نوع دو

اغلب ما بر این باوریم که فقط کسانی در معرض خطر ابتلا به دیابت هستند که قند و شکر، شکلات و شیرینی زیادی می‌خورند و به خوردن تنقلات و خوراکی‌های شیرین عادت دارند. اما خوب است بدانید مصرف کالری اضافی هم می تواند موجب بروز دیابت شود، چاقی هم یکی از عوامل خطر بروز دیابت است و فرقی نمی کند کالری بیش از حد نیاز از چه منابعی تامین شده باشد.



علل بالا رفتن فشارخون

مصرف نمک، استرس و استعمال دخانیات تنها عوامل افزایش فشارخون نیست و علت های پنهانی نیز در این امر دخیل است. نتایج داده ها نشان می دهد، افزایش فشارخون با بالا رفتن سن به طور معمول اجتناب ناپذیر است. به گفته متخصصان با رسیدن به ۵۵ سالگی، احتمال افزایش فشارخون ۹۰درصد است. اما این موضوع به این معنا نیست که نمی توان از بروز آن پیشگیری کرد. در واقع قدم اول ایجاد تغییر در شیوه زندگی از جمله کاهش وزن، ورزش کردن و اتخاذ کردن برنامه غذایی سالم است.



روز جهانی قلب با شعار قلب سالم اولویتی برای همه کس و همه جا

بيماري قلبي عروقي اولين علت مرگ د دنيا است. در حال حاضر 17/3 ميليون مرگ در سال رخ مي دهد كه انتظار مي رود تا سال 2030 به 23 ميليون نفر برسد. اما اغلب اين مرگ ها با پرداختن به و كنترل عوامل خطري مانند مصرف دخانيات، رژيم غذايي ناسالم و كم تحركي قابل پيشگيري هستند. امسال روز جهاني قلب به اين موضوع تخصيص داده شده است كه چقدر محيط اطراف مي تواند بر عوامل خطر و افزايش آن تاثير بگذارد؟



دانستنی های فشارخون

فشار خون را قاتل خاموش می گویند، چرا که اکثرا هیچ علامتی ندارد، فشار خون یکی از بارزترین بیماریهای کشنده بوده که در ظاهر بی خطر است وتا زمانی که اندازه گیری نشود اطلاعی از بالا بودن آن نبوده تا اینکه صدمات جبران ناپذیری بزند . در طول روز و عمر هر فرد میزان فشار خون متغیر است بطوریکه در زمان فعالیت ، فشار خون افزایش می یابد و درهنگام استراحت افت می کند. اما در افراد بیمار حتی در زمان استراحت نیز فشار خون از حد طبیعی بالاتر و یا پایین تر است.



درمان‌های خانگی برای بیماری قلبی

بیماری قلبی، به مشکلات بیشماری اطلاق می‌شود که برساختار یا عملکرد قلب اثر می‌گذارند. اما اکثر این مشکلات با تصلب شرایین یا تشکیل پلاک (رسوبات چربی) در دیواره‌ی رگ‌های قلب مرتبط هستند که سبب باریک شدن رگ‌ها و جلوگیری از جریان خون و افزایش خطر حمله قلبی و سکته می‌شوند. علاوه بر این، چند بیماری قلبی دیگر نیز بیشتر شایع هستند که عبارتند از: بیماری عروق کرونری قلبی، بی‌نظمی ضربان قلب (آریتمی)، نارسایی قلبی، مشکلات دریچه‌ی قلب و ... دلایل و نشانه‌ها به نوع بیماری قلبی بستگی دارد. اما بعضی از نشانه‌های مشترک عبارتند از تنگی نفس، درد قفسه سینه، بی‌نظمی ضربان قلب، سرگیجه و ضعف، خستگی و از حال‌رفتگی



۲۱ شیوه موثر برای سلامت قلب

بیماری های قلبی دامنه وسیعی دارد و برای توصیف بیماری های متعددی که قلب و در بعضی موارد رگ های خون را تحت تاثیر قرار می دهد، به کار برده می شود. بیماری های مختلف مربوط به بیماری قلبی عبارتند از؛ ناراحتی شریان های کرونری، آریتمی قلبی و نقص مادرزادی قلب. بیماری قلبی، عمده ترین عامل مرگ و میر در سراسر جهان شناخته شده است.به گزارش مایوکلینیک، بیماری های قلبی متعددی را می توان با اتخاذ شیوه زندگی سالم و ورزش درمان و یا پیش گیری کرد.به گفته کارشناسان یک تغییر ساده روزانه خطر بیماری قلبی را ۹۲ درصد کاهش می دهد.در این مطلب به نکاتی اشاره می کنیم که می توانید در شروع برنامه روزانه یک روش را در برنامه زندگی خود بگنجانید.



ویتامینی بر علیه کلسترول بد خون

افزایش چربی های خون به ویژه کلسترول بد یا LDL یکی از عوامل اصلی ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی است و باعث افزایش خطر ابتلا به سکته قلبی می شود. گروهی از محققان آمریکایی با بررسی موش های آزمایشگاهی، تاثیر مکمل ویتامین C را در کاهش چربی خون ارزیابی کردند. نتایج نشان داد میزان چربی خون موش هایی که از مکمل های ویتامین C استفاده کرده اند، کمتر از دیگران است.



شعار بهداشتی سال: «ايمنی غذا»، از مزرعه تا سفره

شعار بهداشتی سال: «ايمنی غذا»، از مزرعه تا سفره ایمنی مواد غذایی بطور فزاینده ای در حال جهانی شدن است و نیاز به تقویت سیستمهای ایمنی مواد غذایی بیش ازپیش درمیان کشورها مشهود است . به همین دلیل است که سازمان جهانی بهداشت شعار خود را در سال 2015 ترویج بهبود ایمنی مواد غذایی از مزرعه تا بشقاب (سفره ) قرارداده است .



استرس و چاقی شکمی

درمطالعات جدید محققان دانشگاه نورث وسترن که در آن بیش از 3 هزار بزرگسال در سنین 30 تا 40 سال بررسی شده‌اند، مشخص شد افرادی که دارای روابط نامطلوب بوده و استرس مداوم دارند، چربی بیشتری نسبت به کسانی که چنین روابطی ندارند، انباشته می‌کنند. بر اساس این تحقیق استرس موجب چاقی شکمی می شود که بزرگترین تهدید برای ابتلا به بیماری‌های قلبی و دیابت است.



نقش آجیل در کاهش بیماری قلبی

مصرف پسته در پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی تاثیر بسزایی دارد.همچنین برای آرامش قلب و آرام كردن اعصاب مفید است . محققان دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا معتقدند که آجیل می‌تواند خطر بیماری قلبی را کاهش دهد اما در عین حال هشدار می‌دهند که این مواد نباید به‌عنوان درمان اضطراب روزانه مصرف شوند



حمله قلبی و سوزش سر دل

درد یا سوزش سر دل هیچ ارتباطی با بیماری‌های قلبی ندارد. اگرچه علائم آن بیشتر با حملات قلبی اشتباه گرفته می‌شود، ‌اما این سوزش ناشی از برگشت محتویات معده به مری است.این مشکل می‌تواند در هر سنی ایجاد شود،‌ اما در افرادی که بیش از ۶۰ سال دارند شایع‌تر است و به نظر می‌رسد که درد یا سوزشی که در این قسمت از دستگاه گوارش احساس می‌کنیم، بیش از هر چیز با غذایی که خورده‌ایم، ارتباط داشته باشد. در این وضعیت اسید معده وارد مری شده و موجب سوزش بافت این بخش از دستگاه گوارش می‌شود و در نتیجه شما احساس می‌کنید که قفسه سینه شما می‌سوزد. مری فاقد بافت پوششی ضخیمی است که از بافت معده در برابر اسید ترشح شده در محفظه معده محافظت می‌کند.



گلو درد چرکی و تب روماتیسمی

گلودرد چرکی وجود ترشحات سفید چرکی بر روی لوزه‌های کامی است. مهمترین عاملی که باعث گلودرد چرکی می‌شود و نیاز به درمان آنتوبیوتیکی پیدا می‌کند باکتری از خانواده استرپتوکوک است.، گلو درد چرکی عفونت گلو و لو زه ها به وسیله باکتریهای از نوع استرپتوکوک می باشد که به نام گلو درد نوع استرپتوکوکی شناخته می شود .گلودرد استرپتوکوکی از طریق تماس نزدیک با فرد بیمار منتقل می‌شود.



ايست‌ قلبی‌

ايست‌ قلبي‌ عبارت‌ است‌ از فقدان‌ كامل‌ پمپ‌ كردن‌ خون‌ توسط‌ قلب‌. تأخير در درمان‌ اين‌ حالت‌ حتي‌ براي‌ 5-3 دقيقه‌ ممكن‌ است‌ باعث‌ مرگ‌ يا آسيب‌ دايمي‌ مغز شود. بروز اين‌ حالت‌ تا سن‌ 45 سالگي‌ در مردان‌ بيش‌ از زنان‌ است‌، اما پس‌ از آن‌ برابر است‌. منگي‌ كوتاه‌مدت‌ و به‌ دنبال‌ آن‌ غش‌ كردن‌ و از دست‌ دادن‌ هوشياري‌، لمس‌ نشدن نبض . متوقف‌ شدن تنفس‌ ، تغییر رنگ پوست ، گشادی مردمك‌ها ، تشنج‌، گاهي‌ از دست‌ رفتن‌ كنترل‌ ادرار و مدفوع‌. غش‌ كردن‌ ساده‌ از علایم ایست قلبی است.



قرص گوجه‌فرنگی از سکته جلوگیری می‌کند

دانشمندان می‌گویند روزی دوبار استفاده از گوجه فرنگی به ‌صورت قرص‌ می‌تواند از بروز بیماری‌های قلبی و سکته جلوگیری کند. قرص‌های گوجه‌فرنگی محتویات مخصوصی دارد که از بیشتر شدن کلسترول ال‌دی‌ال در بدن جلوگیری می‌کند؛ این کلسترول باعث بسته شدن شریان‌های بدن می‌شود. از این‌رو یک قرص گوجه‌فرنگی که اخیرا توسط یک شرکت داروسازی انگلیسی تهیه شده قرار است به ‌زودی در بازار عرضه شود. با این حال برخی از کارشناسان می‌گویند برای اینکه نتیجه استفاده این نوع قرص مشخص شود باید زمان بیشتری صرف آزمایش روی آن شود.



غذاهای مفید و مضر برای قلب

بیماری کرونر قلبی به صورت مشکلاتی از قبیل دردهای آنژینی و انفارکتوس ( حمله قلبی) بروز می کند. آنچه که سبب بروز بیماری قلبی می شود، تشکیل تدریجی رسوب های چربی یا پلاک ها در لایه داخلی دیواره سرخرگ ها می باشد. این رسوب ها سبب محدود کردن عبور جریان خون می شوند که این پدیده را تصلب شرایین یا سخت شدن رگ ها (آترواسکلروز) می نامند. دراین بیماری هیچ علامت واضحی وجود ندارد، اما زمانی که آسیب به سرخرگ ها جدی شده و جریان خون به قلب محدود شود، سبب بروز درد خواهد شد . مسدود شدن کامل یک سرخرگ خون رسان به قلب، منجر به حمله قلبی ناگهانی و کشنده می شود. روش های متداول جهت پیشگیری از تصلب شرایین، شامل کاهش فشار خون ، دریافت رژیم غذایی کم چربی ، کاهش وزن اضافی و ترک سیگار می باشد. به برخی افراد نیزجهت کاهش کلسترول خون ، دارو داده می شود. تحقیقات نشان می دهند که ارتباط مستقیمی میان رژیم غذایی و بیماری قلبی وجود دارد و با دریافت یک رژیم غذایی سالم می توان سلامتی قلب و دستگاه گردش خون را حفظ کرد.



ورزش و درمان بيماری ها

ورزشهاي گوناگون علاوه بر آنكه از بروز بسياري از بيماريها جلوگيري كرده و نقش پيشگيري را به عهده دارند همواره قادرند در درمان بسياري از بيماريهاي بشري موثر واقع شده و يك نقش درماني را از نظر علم پزشكي برعهده بگيرند.بدين منظور توجه شما را به اثرات درماني ورزش در ارگانهاي مختلف بدن و بيماريهاي مربوط جلب مي نماييم



چه كسانی از توانبخشی قلب سود می برند

در سال‌ هاي گذشته، بسياري از افراد مبتلا به بيماري قلبي، مجبور بودند دور از اجتماع و به طور منزوي به ادامه زندگي بپردازند(به علت ناتواني در برگشت به شغل و فعاليت ‌هاي فيزيكي فردي – اجتماعي) بعد كم‌كم توانبخشي قلبي فقط براي آن دسته از افرادي كه دچار سكته قلبي مي‌ شدند و يا تحت جراحي قلب قرار مي‌ گرفتند و تمايل داشتند كه مجددا به زندگي و شغل خود برگردند، توصيه مي ‌شد. تصور پزشكان بر اين بود انجام بازتواني قلبي مي ‌تواند براي بقيه بيماران همراه با ريسك و مخاطرات زياد باشد و يا اصلا شايد ساير بيماران سود زيادي از اين برنامه ‌ها نبرند.



فوايد طولانی مدت نو توانی قلبی

اگر چه شروع توانبخشي قلبي براي كساني كه تازه مبتلا به بيماري قلبي شده‌اند و هنوز احساس خوبي راجع به وضعيت جسماني و فيزيكي خود ندارند، ممكن است دشوار به نظر برسد ولي در طولاني ‌مدت فوايد زيادي از اين برنامه‌ ها حاصل مي ‌شود. توانبخشي قلبي روحيه شما را طوري تقويت مي‌ كند كه بتوانيد كاملا بر ترس و اضطراب غلبه كنيد و زندگي كاملا فعال و شادابي را شروع كنيد، طوري كه در انجام فعاليت ‌هاي شغلي، اجتماعي و خانوادگي سرشار از انرژي و شادابي باشيد و از زندگي لذت ببريد. در طولاني ‌مدت شما قدرت جسماني كافي را به‌دست مي ‌آوريد. رفتارهايي كه براي حفظ سلامت قلب مفيد هستند، رعايت مي ‌كنيد.



همه چیز درباره افزایش فشارخون در بارداری

اگر بعد از هفته بيستم بارداري دچار افزايش فشار خون شديد ولي پروتئين در ادرار وجود نداشت تشخيص عبارتست از "افزايش فشار خون بارداري" كه گاهي به نام "افزايش فشار خون به علت بارداري" خوانده مي شود. خانم هايـي كه بـعد از طـي نيمه اول بـارداري دچار افزايـش فشار خون مي شوند و در ادرار پروتئين دارند دچار اختلال پيچيده اي هستند كه پره كلاپسي ناميده مي شود. كسانيكه قبل از بارداري دچار فشار خون هستند و يا قبل از هفته بيستم بارداري به آن مبتلا مي شوند دچار اختلالي هستند كه فشار خون مزمن ناميده مي شود. معمولاً افزايش فشار خون عبارتست از فشار برابر با 90/140 يا بيشتر حتي اگر يكي از اين دو عدد افزايش يابد. اين اختلال معمولاً هيچ علامت قابل توجهي ندارد مگر آنكه خيلي بالا رود.



خوراکی های تنظیم کننده ضربان قلب

تپش قلب، بالا بودن یا نامنظم بودن ضربان قلب نشانه بیماری این عضو بدن است. برای برطرف کردن این مشکل می توانید از مواد غذایی تنظیم کننده ضربان قلب استفاده کنید. این مواد غذایی آرام بخش است و در تنظیم ضربان قلب موثر است. قلب مانند یک ماشین است که با سرعت خاص عمل می کند. افزایش سرعت یا نامنظم شدن حرکت آن می تواند در عملکرد این ماشین اشکالاتی به وجود آورد. گاهی بالا رفتن ضربان قلب، پیش از وقوع یک حمله قلبی به وجود می آید و فرد به علت استرس دچار افزایش ضربان قلب می شود. علاوه بر آن بالا بودن غیرطبیعی فشار خون نیز می تواند علت بی نظمی ضربان قلب باشد.



توصیه های تغذیه برای داشتن قلبی سالم

توصیه های تغذیه برای داشتن قلبی سالم



خطر سکته در این افراد کمتر است

تفکر مثبت سطح هورمون کورتیزول را که هورمون اصلی استرس و یکی از دلایل مهم سکته است، کاهش می‌دهد.



روز جهانی قلب

برگزاری همایش روز جهانی قلب با شعار محیط های دوستدار سلامت قلب



عادت های خوب برای سلامت قلب

باید قلبتان سالم باشد تا بتوانید خوب زندگی کنید و عشق بدهید و عشق بگیرید. باید قلبتان سالم باشد تا زندگی به کامتان باشد و ارتباط اعضای خانواده محکم‌تر و صمیمی‌تر باشد. وقتی قلب همه‌ی اعضای خانواده از بچه‌ها گرفته تا پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها سالم باشد خیال همه راحت است و بساط عاشقی به راه. باید سبک زندگی‌تان سالم باشد تا بچه‌ها هم یاد بگیرند و همان سبک را ادامه دهند. اگر می‌خواهید شاهد این باشید که بچه‌ها و اعضای خانواده‌تان در سلامت کامل رشد و زندگی می‌کنند باید برخی از عادت‌ها را کنار بگذارید و عادت‌های خوب را وارد زندگی‌تان کنید.



ماده غذایی تشدید کننده بیماری‌ قلبی و عروقی

مصرف برخی از مواد غذایی برای قلب بسیار مشکل‌ساز است. یکی از آن‌ها مصرف فراوان گوشت‌های قرمز است. گوشت‌های قرمز چون کلسترول و چربی اشباع بالایی دارند، باعث تخریب قلب و از بین رفتن رگ‌ها می‌شوند.



نوشیدن چای برای بیماران قلبی مفید است

نوشیدن چای به بیماران قلبی توصیه می‌شود، چون چای از ایجاد لخته‌های خطرناك خون كه به حملات قلبی و سكته منجر می‌شود، پیشگیری می‌كند. سطح چربی خون و فشارخون برخی مصرف‌كنندگان چای پایین‌تر از دیگران است.



کاهش ضربان قلب؛ تشخیص و درمان

پزشک شما یک سری از آزمایشات را برای اندازه گیری ضربان قلب تجویز خواهد کرد، و رابطه ای بین ضربان آهسته قلب و علایم موجود برقرار می کند و به شناسایی شرایطی می پردازد که ممکن است باعث ضربان قلب آهسته شود. ضربان آهسته قلب یا برادی کاردیا (Bradycardia) به قلبی که آهسته تر از حد طبیعی می تپد، می گویند. قلب معمولا در زمان استراحت بین 60 تا 100 بار در دقیقه در یک فرد بزرگسال می تپد. هنگامی قلب آهسته می تپد که ضربان قلب کمتر از 60 بار در دقیقه باشد



درمان بیماری قلبی در افراد دیابتی به چه صورت است؟

بر حسب شدت بیماری قلبی ، گزینه های درمانی بسیاری برای درمان بیماری قلبی در افراد دیابتی وجود دارد. اما باید بدانیم مانند هر بیماری دیگری مهمترین اقدام درمانی پیشگیری از وقوع آنست. در درمان بیماری قلبی در دیابتی ها شیوه زندگی صحیح که شامل تغذیه سالم و فعالیت بدنی و کنترل وزن می باشد در کاهش قند خون و نیز پیشگیری و درمان حملات قلبی موثر خواهد بود.



ارتباط اضافه وزن و چاقی با بیماری قلبی

در سالهای اخیر با گسترش تکنولوژی و فرهنگ شهرنشینی، جمعیت عمومی، به شکل فزایندهای دچار اضافه وزن و چاقی شده اند. در حال حاضر تعداد زیادی از ایرانیان دچار اضافه وزن هستند و برخی از آنها چاق محسوب می شوند. و تعداد افراد دچار اضافه وزن و چاقی همچنان در حال افزایش است و در نتیجه احتمال ابتلا به بیمار قلبی عروقی درحال افزایش است



گروههای دارویی و خصوصیات آنها در پایین آوردن قند خون

داروهای پایین آورنده خون هر یک با تغییر در یکی و یا بیشتر از عوامل فوق منجر به کاهش قند خون می شوند. البته نقش این داروها تنها مختص به پایین آوردن قند خون نیست. بعضی از این داروها باعث کاهش وزن و چربی خون که از عوامل ابتلا به بیماری های قلبی هستند نیز می شوند. ذکر این نکته لازم است که تمام گروههای دارویی پایین آورنده قند خون به جز یک گروه (گروه سوم) هیچگونه تأثیری بر کنترل قند خون در دیابت نوع 1 ندارند و تنها مختص افراد مبتلا به دیابت نوع 2 می باشند



خطرات قلبی و عروقی مصرف سیگار

مشاهده‌ی آمار اثرات مضّر سیگار بر سلامتی بدن، انسان را به‌ وحشت می‌اندازد. کشیدن سیگار هر ساله، بیشتر از مجموع تلفات ایدز، الکل، مواد مخدّر، تصادفات رانندگی، قتل ، خودکشی و آتش سوزی موجب مرگ ومیر افراد می شود. کشیدن سیگار سبب افزایش خطر بیمارهای قلبی عروقی، بیماریهای ریوی و منجر به افزایش خطر ایجاد سرطان ریه، گلو، معده، مثانه و بسیاری از سرطانهای دیگر میشود. با توجه به مضرات فراوان سیگار، برای ضرورت ترک سیگار دلایل زیادی وجود دارد و ترک سیگار یکی از روشهای اصلی کنترل خطر بیماریهای قلبی عروقی میباشد



چگونه ميتوانيد جلوی بالارفتن قندخونتان را بگیرد؟

در اینجا 20 نوع ماده غذایی را به شما معرفی می‌كنیم كه می‌تواند جلوی بالارفتن قندخونتان را بگیرد. سيب، آواكات، جو، سبزيجات ، گوشت گاو، ميوه هاي گوشتي ، بروكلي ، هويچ و .....



آیا رابطه جنسی در بروز سکته قلبی نقشی دارد؟

رابطه جنسی یکی از مهم ترین عوامل در سلامت روانی افراد به شمار می رود. همچنین مطالعات نشان می دهند این رابطه در تامین سلامت جسمی نیز نقش دارد و بسیاری از ارگان های بدن را تحت تاثیر قرار می دهد



طب سنتی برای دیابتی ها

بهتر است بیماران مبتلا به دیابت به جای مصرف شیرینی‌های مصنوعی از عسل و رب سیب استفاده کنند و بهترین میوه‌ها برای این بیماران سیب رسیده شیرین، گلابی، انار، آلو، زرد‌آلو و شاتوت است که بیماران می‌توانند از آبمیوه‌های این میوه‌ها نیز استفاده کنند. مصرف ماهی و غذاهای دریایی به دلیل وجود امگا 3 و چربی‌های غیراشباع در بهبود دیابت و عوارض آن مفید است



آيا سکته قلبی به سراغمان آمده است؟

فشردگی و درد قفسه سینه و درد قسمت بالای بدن مهم ترین علائم سکته قلبی هستند، اما سکته قلبی علائم دیگری نیز دارد که باید آن ها را بشناسید



مهمترین و شایع‌ترین بیماری‌های ناشی از استرس

در این دنیای پراسترس حتی کودکان نیز در امان نیستند و از ازدحام فعالیت‌های فوق برنامه،‌ دغدغه‌ها و مسوولیت بیشتر در خانواده و نیز فشار اجتماعی بیشتر رنج می‌برند. بی‌تردید تمام این فشارها و تنش‌ها تاثیر منفی روی جسم و روان مردم بر جای می‌گذارد. فهرست مهمترین و شایع‌ترین بیماری‌های ناشی از استرس در دنیای مدرن عبارتند از:



برنامه غذايی سالم

به منظور کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی‌عروقی پیروی از این برنامه سبب بهبود وضعیت کلی سلامتی در افراد سالم و افراد مبتلا به بیماری قلبی‌عروقی می‌شود



عوارض بالقوه فشارخون‌ بالا

تصلب‌شرایین (آترواسکلروز)، سکته مغزی و حمله قلبي، آنوریسم آئورت، بزرگی قلب، آسیب کلیه، آسیب چشم این عوارض بالقوه فشارخون‌ هشدار‌دهنده می‌باشند. باید به خاطر داشت که می‌توان فشارخون‌بالا را با درمان مناسب به شکل قابل توجهی کاهش داد. با درمان موفق فشارخون‌بالا، کاهش چشم‌گیر میزان مرگ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی و سکته‌های مغزی امكان ‌پذير می‌باشد.



به چه ميزان براي فعاليت جسماني نياز داريد؟

روزانه 30 دقیقه فعالیت هوازی با شدت متوسط تا شدید در اکثر روزهای هفته شروع خوبی در بیشتر افراد برای بهره‌مندی از فواید قلبی‌عروقی ورزش می‌باشد. در صورت داشتن اضافه‌وزن یا چاقی، روزانه بیش از یک ساعت ورزش توصیه می‌شود. البته می‌توان این ورزش را در قسمت‌های 10 تا 15 دقیقه‌ای انجام داد. اگر مبتلا به بیماری قلبی هستید و یا تحت درمان می‌باشید، حتماً پیش از شروع ورزش ابتدا با پزشک خود مشورت کنید.



خطر حمله قلبی در مبتلایان به التهاب مفاصل دو برابر است

محققان هشدار دادند که خطر بروز حمله قلبی در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید (التهاب مفاصل) دو برابر بیشتر از افرادی است که این بیماری مفصلی را ندارند.



توانبخشی و سكته قلبی

بیمارانی که دچار سکته قلبی می شوند، بخشی از توانمندی قلبی را خود از دست می دهند؛ یعنی با انسداد عروق قلبی، خون و اکسیژن کافی به بافت عضله قلب نمی رسد و به اصطلاح فرد دچار سکته و به دنبال آن از دست دادن کارکرد عضله قلبی می شود، این افراد خواه ناخواه باید مدتی بی حرکت یا کم حرکت در بخش سی سی یو یا در خانه به سر ببرند. البته آنها قبل از این اتفاق هم به دلیل درد ناشی از گرفتگی عروق، هنگام فعالیت و حرکت دچار محدودیت هایی بوده اند. همین بی حرکتی و محدودیت باعث تغییراتی در ساختار عصب و عضله می شود. این تغییر به صورت ناهماهنگی بین عصب و عضله است و باعث می?شود وضعیت حرکتی فرد از حالت ایده آل و متناسب خارج شود



رژیم غذایی در بیماران قلبی

اصول کلی رژیم غذایی در بیماران قلبی از همان اصول تغذیه سالم در جمعیت عمومی پیروی می کند. رعایت رژیم غذایی می تواند علاوه در پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی ، نقش موثر و مفیدی در درمان بیماری قلب نیز داشته باشد



بازتواني قلبي و تسريع بهبودي

برنامه بازتوانی قلبی در بیمارستان و یا درسطح جامعه صورت میگیرد . بازتوانی در بیمارانی به کار می رود که پس از مشکلات قلبی یا اعمال جراحی در حال بهبود می باشند. یکی از بهترین کارهایی که شما برای خودتان می توانیدانجام دهید، شرکت در برنامه های بازتوانی است . در برنامه بازتوانی تمام چیزهایی که ضروری است تا شما بدست آورید و سالم بمانید همگی در یکجا جمع شده اند و پرسنل پزشکی در تمامی اوقات در دسترس شما می باشند. بازتوانی، جهت تسریع بهبودی و کاهش احتمال مشکلات قلبی بعدی در شما خیلی موثر می باشد



عوامل استرس و عوارض و پیشگیری از آن

استرس‌ عبارت‌ است‌ از واکنشهای‌ فیزیکی‌، ذهنی‌ و عاطفی‌ که‌ در نتیجه‌ تغییرات‌ و نیازهای‌ زندگی‌ فرد، تجربه‌ می‌شوند. تغییرات‌ می‌توانند بزرگ‌ یا کوچک‌ باشند. پاسخ‌ افراد به‌ تغییرات‌ زندگی‌ متفاوت‌ است‌. استرس‌ مثبت‌ می‌تواند یک‌ انگیزش‌ دهنده‌ باشد در حالی‌ که‌ استرس‌ منفی‌ می‌تواند در زمانی‌ که‌ این‌ تغییرات‌ و نیازها، فرد را شکست‌ می‌دهند، ایجاد شود



استرس و تکنیک های پیشنهاد شده برای درمان آن

استرس همیشگی می تواند به قلب آسیب رساند و حتی گرفتگی شریانهای قلبی را تشدید کند. تحقیقات جدید نشان می دهد این شرایط باعث ایجاد برخی از هورمونهای استرس در جریان خون می شود که ضعف سیستم دفاعی بدن را موجب می گردد و ما را در مقابل بیماریهای عفونی مانند سرماخوردگی و آنفلوآنزا آسیب پذیرتر می کند، همین طور ارتباط تنگاتنگی بین بیماریهایی از قبیل سوزش معده و تبخال تا آسم و سرطان با سطوح بالای استرس در بدن وجود دارد



چگونه می توان از بروز بیماری قلبی در یک فرد دیابتی پیشگیری کرد؟

بهترین راه برای پیش گیری از بیماری قلبی این است که به خوبی از خودتان و بیماری دیابت تان مراقبت کنید: تا جایی که مقدور است قند خونتان را در سطح نرمال نگه دارید. اگر لازم است فشار خونتان را با دارو درمانی کنترل کنید . فشار خون هدف برای افراد دیابتی فشار خون کمتر از 80/130 می باشد. سطح کلسترول خونتان را تحت کنترل نگه دارید ، ممکن است برای نیل به این مقصود به دارودرمانی نیاز داشته باشید. اگر چاق هستید و یا اضافه وزن دارید وزنتان را کم کنید. کاهش کمتر از ده درصد از وزنتان در پیشگیری از حملات قلبی موثر است. با دکترتان مشورت کنید که آیا می باید روزانه آسپرین مصرف کنید و یا خیر



علت بیماری قلبی در افراد دیابتی چیست؟

شایع ترین علت بروز بیماری قلبی در یک فرد دیابتی ، سخت شدن شریان های کرونر و یا آترواسکلروزیس می باشد، که این امر ناشی از تجمع کلسترول در رگ هایی که مسوول رساندن غذا و اکسیژن به قلب هستند (شریان های کرونر)، می باشد. نتایج بدست آمده از پژوهشهای انجام شده حاکی از آنست که در دیابتی های نوع 2 شروع تجمع کلسترول در دیواره رگها، اغلب قبل از افزایش قند خون می باشد. به عبارتی دیگر معمولا حتی قبل از تشخیص بیماری دیابت نوع2 ،زمینه های بیماری قلبی پایه گذاری می شود.



شيوه تازه تشخيص زودهنگام انسداد عروق قلبی

ژوهشگران دانشگاه ادينبوروي اسکاتلند با تصويربرداري وضوح بالا و ردياب‌هاي راديو اکتيو شيوه تازه‌اي را براي تصويربرداري عروق کرونري قلب ارايه کرده‌اند که مي‌تواند پلاک‌هايي را که باعث انسداد اين رگ‌ها و سکته قلبي شوند شناسايي کند. به گفته متخصصان اين روش تصويربرداري (PET-CT) «تفاوتي عظيم» در تشخيص اين بيماري ايجاد خواهد کرد. اين روش تصويربرداري پيش از اين براي تشخيص تومورهاي سرطاني بکار مي‌رفت. در اين شيوه با رديابي ماده راديواکتيو پلاک‌هاي خطرناک در عروق کرونري شناسايي مي‌شوند.



فشار خون بالا در زنان خطرناک تر از مردان است

محققان با اعلام اين که فشار خون بالا در زنان خطرناک تر از مردان است مي گويند: پزشکان بايد فشار خون را در زنان زودتر و با جديت بيشتري از مردان درمان کنند. دکتر ˈکارلوس فراريوˈ پرفسور جراحي در مرکز پزشکي ونستون سالم و همکارانس با انجام مطالعه اي تفاوت هاي قابل ملاحظه اي را در مکانيزم هاي ايجاد کننده فشار خون بالا در زنان نسبت به مردان کشف کردند. فراريو در بيانيه اي اعلام کرد: جامعه پزشکي تصور مي کند که فشار خون بالا در هر زن و مرد مشابه است و درمان آن نيز بر اين فرض استوار است. اين در حالي است که اين مطالعه نشان مي دهد که تفاوت هاي قابل ملاحظه اي در مکانيزم ايجاد کننده فشار خون بالا در زنان نسبت به مردان وجود دارد.



پيش‌بينی دقيق خطر حمله قلبی با يک آزمايش خون جديد

محققان موسسه تحقيقات اسکريپس در کاليفرنيا موفق به ارائه نوعي تست خوني براي پيش بيني اينکه آيا بيماران در معرض خطر بالاي حمله قلبي هستند يا خير، شده‌اند. پروفسور پيت کوهن، رهبر اين تيم تحقيقاتي مي‌گويد: تاکنون هيچ تست قابل دسترسي که بتواند بروز حمله قلبي را با دقت خوبي پيش‌بيني کند، وجود نداشته است. به گفته اين محققان، تست جديد با استفاده از روش "نمونه برداري مايع" از سرخرگ، در جريان خون با شناسايي حضور سلول‌هاي اندوتليال کار مي‌کند. سلول‌هاي اندوتليال که در جريان خون گردش کرده و با حملات مداوم تخريب شده‌اند، وارد جريان خون مي‌شوند و به عنوان عاملي براي ايجاد پلاکها در رگهاي بيمار موجب پارگي و زخم شدن در شريان‌ها و بروز التهاب مي‌شوند



پیشگیری از دیابت با خوراکی ها

برخی مواد غذایی دارای ویژگی های خاصی هستند که می توانند از بروز برخی بیماری ها جلوگیری کنند. در این مقاله تعدادی از خوراکی هایی را که قادر به پیشگیری از بروز دیابت در افراد هستند برای شما نام می بریم و نحوه تاثیر آنها را شرح می دهیم.



انواع ورزش برای بيماران قلبی و عروقی

نكات كلیدی ورزش در بیماران قلبی بیمار پس از ابتلای به سكته‌ی قلبی می‌تواند ورزش‌هایی را كه قبلا انجام می‌داده است از سر بگیرد. مثلا، اگر شما قبل از سكته به طور منظم به ورزش دوچرخه‌سواری می‌پرداخته‌اید، پس از بهبود یافتن هم با رعایت بعضی شرایط می‌توانید این ورزش را ادامه دهید. در عوض به هیچ‌وجه منطقی نیست كه به مرد 60 ساله‌ای كه پیش از سكته هیچ‌گونه آشنایی با دوچرخه‌سواری نداشته اجازه دهیم به این كار بپردازد. برای یك بیمار آنچه هم است روش انجام دادن فعالیت‌های ورزشی است و نوع ورزش اهمیت چندانی ندارد. به همین علت است كه باید هر نوع فعالیت ورزشی رقابتی را بدون استثناء ممنوع شمرد. چرا؟ برای اینكه ورزشكار رها یافته از سكته، در هر لحظه باید بر خود مسلط باشد و تحت تاثیر رفتار حریف قرار نگیرد تا بتواند در هر لحظه كه بخواهد، متوقف شود یا فعالیت خود را كاهش دهد



استرس و فشارهای روانی

برای کنار آمدن با نیازهای روزانه و انجام بهینه وظایف ، ما به تعادلی بین فشارهای روانی و آرامش روان نیاز داریم و چنانچه این تعادل به نفع هر یک از عوامل فوق به هم بخورد سبب اختلا عملکرد جسمانی و اجتماعی فرد می شود، بنابراین باید هریک را بدرستی شناخته و به مقابله با آن پرداخت. فشار روانی معمولا با علائم جسمانی خود را نشان می دهد. این علائم شامل احساس گوش به زنگ بودن، عصبانیت، کاهش تمرکز، مشکلات خوابیدن، سردرد، برافروختگی، دلهره، احساس وجود پروانه ای در درون شکم و دل پیچه، احساس تپش قلب و تنفس سریع و احساس خفگی می باشد.



توانبخشی قلبی

تعریفی كه‌ سازمان‌ بهداشت‌ جهاني‌ از توانبخشي‌ قلبي‌ مي‌دهد ، بدين شرح‌ است‌ مجموعه‌اي‌ ازفعاليتهائي‌ كه‌ به‌ بيمار امكان‌ مي‌دهد به‌ بهترين‌ شرايط‌ جسمي‌، ذهني‌ و اجتماعي‌ برسد و بااستفاده‌ از توانائي‌هاي‌ خود، به‌ جايگاه‌ طبيعي‌اش‌ در جامعه‌ و زندگي‌ فعال‌ خود بازگردد. به‌عبارتي‌ مجموعه‌اي‌ از برنامه‌هاي‌ دراز مدتي‌ كه‌ شامل‌ بررسي‌هاي پزشكي‌ و باليني‌، بهره‌مندي از ورزش‌، تغيير عوامل‌ خطرآفرين‌، آموزش‌ و نظارت بر اجراي درمان‌ مي‌باشد. اين‌ برنامه‌ها به‌ منظورمحدود ساختن‌ اثرات‌ فيزيولوژيك‌ و رواني‌ بيماريهاي‌ قلبي‌ و عروقي‌، كاهش‌ريسك‌ مرگ‌ ناگهاني‌ و سكته‌هاي‌ مجدد، كنترل‌ علائم‌ قلبي‌ و تثبيت‌ يا معكوس‌ نمودن روندتصلب شرايين (آترواسكلروز) و بهبود موقعيت‌ روحي‌ - اجتماعي‌ و شغلي‌ بيماران‌ طراحي‌ شده‌ است



ورزش و بيماری قلبی

انجمن قلب آمریکا در حال حاضر عدم انجام تمرینات بدنی و ورزش را در لیست ریسک فاکتورهای اصلی بیماری قلبی اضافه نموده است. ریسک فاکتورهای دیگر شامل سیگار کشیدن، افزایش فشار خون و بالا بودن کلسترول خون می باشد. تمرینات بدنی نه تنها در مبارزه علیه بیماری قلبی کمک می کند، بلکه برای افراد خانه نشین و بدون تحرک، تنها اضافه کردن کمی تمرین بدنی به برنامه همیشگی روزانه، می تواند ریسک ابتلا به فشار خون بالا، استئوپروز (پوکی استخوان)، سرطان پستان و کولون، اضطراب و استرس را کاهش دهد.



تأثير ورزش در روند بهبودی بيماران قلبی

علل به‌ وجود آورنده بيماري‌هاي قلبي بسيار متنوع هستند؛ از گرفتگي عروق كرونر تا نقص دريچه‌اي و مشكلات مادرزادي بيماري‌هاي قلبي كه موجب كاهش كارآيي قلب در پمپاژ و خون‌رساني اعضاي بدن مي‌شود. با وجود بيماري‌هاي قلبي اغلب بافت‌هاي بدن به اكسيژن و مواد تغذيه‌اي بي‌كفايتي قلب خود را نشان مي‌دهد و علائم عدم توانايي عملكرد در قلب پديدار مي‌شود. با ظهور اين علائم شخص دچار ناتواني در انجام امور روزمره مي‌شود.



همایش های برگزار شده

همایش های برگزار شده



نقش میوه و سبزی در سلامتی قلب

دریافت ناکافی میوه و سبزیجات از مهم ترین عوامل خطر در بیماری های مزمن و غیرواگیر است و سالانه افراد زیادی در اثر مصرف ناکافی میوه و سبزیجات جان خود را از دست می دهند و یا دچار ناتوانی می شوند. تغذیه سالم و سرشار از میوه و سبزیجات بسیار مهم است، چرا که میوه ها و سبزی ها به علت داشتن ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها، فیبر و مقادیر کم چربی و کالری نقش قابل توجهی در پیشگیری از انواع سرطان ها، بیماری های قلبی - عروقی دیابت و چاقی دارند و از پیشرفت این بیماری ها جلوگیری می کنند. همچنین میوه ها و سبزی ها به رشد بهینه کودکان نیز کمک می کنند



سوال و جواب های رایج در زمینه چربی خون

1. افزايش چربي خون چيست ؟ 2. کلسترول چیست؟ 3. چه عواملی بر غلظت کلسترول خون موثر است؟ 4. آيا تنها كلسترول بالا باعث ابتلا به بيماريهاي قلبي- عروقي مي شود؟ 5. انواع کلسترول چیست و هر کدام چه عملکردی دارند؟ .....



چرا بيماريهای قلبی عروقی مهم هستند؟

بيماريهاي قلبي عروقي يكي از علل عمده مرگ و مير در سطح جهان بوده و به عنوان اولين عامل مرگ، يك سوم كل مرگ و ميرها در جهان را بخود اختصاص مي‌دهند. روند بيماريهاي قلبي عروقي از دوران كودكي آغاز مي‌شود و ممكن است تا چندين دهه بدون علامت باشد



عوامل خطر بيماريهای قلبي عروقی

در حال حاضر بيماريهاي قلبي عروقي يك مشكل عمده بهداشتي و اجتماعي بشمار مي‌رود كه ابعاد آن بسرعت در حال گسترش است. دگرگوني‌هاي سريع اقتصادي و اجتماعي دهه‌هاي اخير سبب شده است كه شيوع عوامل خطر اين بيماريها افزايش قابل ملاحظه‌اي داشته باشد. عوامل خطر عبارتند از مجموعة عادات يا ويژگي‌هايي كه رابطة مستقيم و تنگاتنگي با بروز بيماري‌ها دارند



سکته قلبی

سکته قلبی یا انفارکتوس میوکارد عبارت است از صدمه به قسمتی از عضله قلب ،که بعلت انسداد در رگهای کرونری (رگهای تغذیه کننده عضله قلب )و از بین رفتن جریان خون در آن قسمت اتفاق می افتد لخته درون رگ کرونری جریان خون و اکسیژن رسانی به عضله قلبی را مختل می کند،که سبب مرگ سلولهای قلبی در آن ناحیه می شود.ماهیچه قلبی آسیب دیده توانایی خود برای انقباض از دست می دهد،و عضله قلبی باقیمانده برای جبران منطقه آسیب دیده واردعمل خواهد شد. گاهی ،استرس شدید ناگهانی می تواند یک حمله قلبی را شروع کند



بیماری دیابت

بیماری قند یا ديابت یک بیماری است که در اثر ناتواني بدن در توليد انسولين يا كاهش يا عدم اثر انسولين در سوخت و ساز مواد قندي پديد مي‏آيد. انسولين ماده اي است كه در بدن توسط غدة لوزالمعده توليد مي شود و سلول‌ها را قادر مي‌سازد كه گلوكز را از خون گرفته و برای تولید انرژی استفاده كنند



چاقی

چاقی یک بیماری مزمن است که اضافه وزن غیر طبیعی بدن تعریف می‌شود که اثرات بسیار مخربی بر روی انسان دارد. به کسی چاق گفته می‌شود که شاخص توده بدن او از عدد۳۰ بالاتر باشد. و به فردی دارای اضافه وزن می‌گویند که شاخص توده بدن او از ۲۵ تا ۳۰ باشد.



آخرین عکس ها

اندازه گیری فشارخون در پارکها
اندازه گیری فشارخون در پارکها
پیاده روی بمناسبت روز جهانی بدون دخانیات
همایش زنان و بیماریهای قلبی عروقی
همایش روز جهانی قلب