بیماری های قلبی عروقی مانند سکته قلبی، سکته مغزی و درگیری عروق محیطی، تهدیدی مهم برای جوامع انسانی به شمار می آید که با تغییر شیوه زندگی می توان از ابتلا، عوارض و مرگ و میر ناشی از این بیماری ها پیشگیری کرد. روز جهانی قلب فرصتی مناسب برای همبستگی جامعه جهانی و ملی برای مبارزه علیه این بیماری و به تبع آن کاهش بار ناشی از آنهاست . یک بسیج جهانی در راستای آگاه سازی مردم سراسر دنیا در رابطه با چگونگی بروز بیماری های قلبی عروقی و نیز عوارض ناشی از آن ها شامل بیماری قلبی و سکته مغزی، آموزش افراد در خصوص کنترل عوامل خطر این بیماری لازم است و شعار روز جهانی سال جاری با عنوان «با تمام وجود از سلامت قلب خود مراقبت کنید» نیز گواه اهمیت پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی عروقی است.
ارتباط میان میزان مصرف سدیم و فشار خون در مطالعات بالینی و اپیدمیولوژیک متعدد به اثبات رسیده است، همچنین مصرف نمک به مقدار محدود ممکن است میزان داروهای ضد پرفشاری مورد نیاز را کاهش دهد. البته پاسخ افراد مختلف به کاهش میزان سدیم دریافتی متفاوت است. به نظر می رسد در بین مبتلایان به پرفشاری خون، آفریقایی ها، آمریکایی ها، بیماران مسن تر و افراد مبتلابه بیماری کلیوی نسبت به نمک (سدیم) حساس تر هستند .
اجتناب از عوارض دیابت می تواند مانند یک وظیفه دلهره آور به نظر برسد اما دیابتی ها باید بدانند که انجام تست های روتین پزشکی یک گام اساسی برای مبارزه با عوارض غیر قابل جبران این بیماری است. در واقع بخش مهمی از مدیریت بیماری دیابت، انجام آزمایش های معمول و معاینات پزشکی است