آشنایی با ترومبوز وریدی

ترومبوز (Thrombosis) یک وضعیت جدی است که در آن یک یا چند لخته خون در داخل رگ های خونی شما ایجاد می شود. هنگامی که این اتفاق می افتد، لخته می تواند جریان خون را در جایی که تشکیل شده مسدود کند. همچنین می تواند شل شود و به جای دیگری در بدن شما منتقل شود. اگر یک لخته متحرک در یک منطقه بحرانی گیر کند، می تواند باعث ایجاد شرایط مرگبار مانند سکته مغزی و حمله قلبی شود. ترومبوز یک وضعیت جدی است که در آن لخته ای خون در داخل یک رگ خونی یا گاهی در داخل قلب شما ایجاد می شود. این خطرناک است زیرا لخته هایی که در داخل رگ های خونی تشکیل می شوند می توانند جریان خون را مسدود کنند. آنها همچنین می توانند آزاد شوند و به جای دیگری از بدن شما منتقل شوند. اگر لخته در یک مکان مهم مانند ریه یا مغز شما گیر کند، می تواند باعث وضعیت های تهدید کننده زندگی شود



 چه عواملی باعث تشکیل لخته در بدن می‌شود؟
  متوقف یا کند شدن جریان خون
 آسیب به دیواره رگ‌ها
  افزایش انعقاد پذیری خون
 عوامل زمینه‌ساز لخته را به دو گروه عوامل دائمی و موقتی تقسیم می‌کنند: 
• عوامل دائمی مثل اختلالات ژنتیکی و افزایش سن را نمی‌توان تغییر داد و تنها می‌توان آن‌ها را شناسایی کرد. 
• بیشتر عوامل زمینه‌ساز لخته، موقتی هستند مثل بی‌تحرکی، سرطان، چاقی، بارداری و استفاده از برخی داروهای هورمونی. 
بیش از نیمی از ترومبوزهای وریدی در حین بستری در بیمارستان رخ می‌دهند و ساده‌ترین راه برای پیشگیری از ایجاد لخته، پرهیز از بی‌تحرکی تا حد ممکن است. در -صورت لزوم برای پیشگیری از ایجاد لخته، از داروهای ضدانعقادخون نیز استفاده می‌شود.
 • بسیاری از افراد مبتلا به ترومبوآمبولی ریه، ممکن است بدون علامت باشند. در صورت بروز علائم : 
علائم ترومبوز ورید عمقی: 
انسداد در جریان خون و در نتیجه تورم، گرم شدن و قرمز شدن پاها 
علائم آمبولی ریه: 
تنگی نفس ناگهانی، تپش قلب و احساس تپش قلب مهم‌ترین روش تشخیص ترومبوز ورید عمقی، انجام سونوگرافی داپلر وریدها است. برای بررسی وجود آمبولی ریه از تست آزمایشگاهی دی‌دایمر یا سی‌تی‌آنژیوگرافی و اسکن هسته‌ای ریه استفاده می‌شود.
 • ترومبوز ورید عمقی و آمبولی ریه چگونه درمان می‌شود؟ 
اساس درمان، استفاده از داروهای رقیق‌کننده خون است. در گذشته، تنها داروی ضدانعقاد مورد استفاده، وارفارین بود که برای شروع درمان نیاز به استفاده از شکل تزریقی دارو داشت. امروزه با وجود نسل جدید داروهای ضدانعقاد خوراکی، در بسیاری از موارد، دیگر به داروی ضدانعقاد تزریقی برای درمان این بیماران نیازی نیست. 
درمان رقیق‌کننده خون چه مدت ادامه پیدا می‌کند؟ درمان ترومبوآمبولی وریدی بلافاصله بعد از تشخیص آغاز می‌شود، ولی تعیین زمان پایان درمان به شرایط بیمار و عوامل ایجاد لخته بستگی دارد. در بعضی بیماران ممکن است درمان به صورت طولانی‌مدت یا نامحدود ادامه یابد که این موارد بر اساس تشخیص پزشک معالج مشخص خواهد شد
تهیه و تنظیم: مجید مشارکش.

آخرین عکس ها

اندازه گیری فشارخون در پارکها
اندازه گیری فشارخون در پارکها
پیاده روی بمناسبت روز جهانی بدون دخانیات
همایش زنان و بیماریهای قلبی عروقی
همایش روز جهانی قلب