بیماران قلبی و دریافت واکسن کرونا

بیماران قلبی شامل افراد با سابقه سکته قلبی، جراحی قلب، تعویض دریچه‌ و نارسایی قلبی، همانند سایر افرادی که بیماری های زمینه ای مانند دیابت، فشارخون دارند، باید سریعتر در برابر کرونا واکسینه شوند و نگران عارضه ای حاد نباشند. شاید مهمترین عارضه ای که بیماران قلبی در مورد تزریق واکسن کرونا نگران آن هستند، خطر بروز لخته خون است که جای نگرانی نیست و مشکلی در این بیماران بوجود نمی آید. جهش ویروس کرونا درحال حاضر خطر عارضه‌های قلبی را افزایش داده و تسریع در روند واکسیناسیون به ویژه برای بیماری زمینه‌ای باید مورد توجه قرار گیرد. ویروس کرونا با آسیب به عروق بدن در تمام سیستم‌های حیاتی پخش می‌شود و سیستم ایمنی را فوق فعال می‌کند و مکانیسم ایمنی از طریق خود ایمنی بیش فعال شده و باعث ایجاد التهاب در تمام بافت‌ها می‌شود. تزریق واکسن برای بیماران مبتلا به مشکلات قلبی عروقی ضرورت دارد و الزاما از ابتلا به عفونت کووید ۱۹ پیشگیری نکرده اما احتمال بیماری شدید، نیاز به بستری شدن در بیمارستان و مرگ را کاهش می دهد.



افرادی که دارای بیماری های قلبی زیر هستند باید در اولویت واکسن کرونا باشد
 بستری شدن در بیمارستان های قلبی عروقی در مدت ۶ ماه قبل
داشتن فشار خون ریوی
بزرگسالان مبتلا به بیماری قلبی مادرزادی
  بیماری شریانی ریوی درجه بالا
بیماری انسداد عروق کرونر (رگ سه گانه ، یا بیماری یک یا دو رگ همراه با آنژین)
نارسایی قلبی پیشرفته یا پیوند قلب
چاقی افراطی
دو یا چند عامل خطر همراه ( حتی ضعیف و کنترل شده ) مانند فشار خون بالا و دیابت
دیابت وابسته به انسولین

عوارض جانبی واکسن برای بیماران قلبی
 شایعترین عوارض واکسنها درد و کبودی در محل تزریق و در بعضی موارد احساس خستگی یا درد است. همچنین ممکن است تب کم درجه داشته باشید. به عنوان یک بیمار قلبی ، علائم شما با دیگران تفاوت ندارد. علائم به طور کلی کمتر از دو روز طول می کشد. البته باید توجه کرد که افراد مبتلا به بیماری های قلبی عروقی در معرض خطر بالاتری برای ابتلا به عوارض جانبی واکسن، که معمولا شامل خستگی موقت، سردرد، درد عضلانی، لرز، تب، تهوع هستند. ولی در همه ظاهر نمی شود .

سوالات متداول بیماران قلبی در مورد واکسن کرونا
آیا بیماری قلبی من را در معرض کرونا قرار می دهد؟ افراد مبتلا به بیماری قلبی در معرض بیشتر به خطر ابتلا به کرونا نیستند و احتمال کرونا گرفتن آن ها مانند سایر افراد می باشد .
آیا افرادی که رقیق کننده خون استفاده میکنند می توانند واکسن بزنند؟  بلی ، به دلیل رقیق کننده خون ، ممکن است در بازوی خود ، جایی که تزریق کرده اید ، کبودی بیشتری داشته باشید.  اما این نباید نگران کننده باشد.  اگر کبودی بزرگی مشاهده کردید که دردناک است یا همچنان بزرگ می شود ، از پزشک خود در این باره سوال کنید. البته اگر INR کمتر از 3 پس از مصرف وارفارین دارید باید با پزشک مشورت کنید .
آیا بیماری قلبی من به عنوان یک بیماری زمینه ای واجد شرایط است و باعث می شود از نظر واکسن زدن در اولویت باشم ؟ به دلیل خطر ابتلا به COVID-19 شدید یا بحرانی ، بیماران مبتلا به بیماری قلبی باید واکسیناسیون خود را زودتر از جمعیت عمومی انجام دهند. 
چه مدت واکسن از من محافظت می کند؟ در حالی که طول مدت حفاظت مشخص نیست ولی حدودا ۱۲۰ روز محافظت اعلام شده است .
چه زمانی می توانم واکسن بزنم؟ بسته به سن ، شرایط پزشکی و شغل خود ، می توانید در نوبت واکسن قرار گیرید .
قبل از زدن واکسن چه کاری انجام دهم ؟ در صورتی که دارو های فشارخون ( مانند لوزارتان ، والزارتان ، آملودیپین و …. ) و دارو های تنظیم کننده ریتم قلب ( مانند پروپانولول ، متوپرولول ، آمیودارون ، وراپامیل و …. )مصرف میکنید میتوانید برای اطمینان از عدم تشدید درد سینه در زمان تزریق واکسن ، نیتروگلیسیرین زیر زبانی همراه داشته باشید ( زیر نظر پزشک )
دوز دوم واکسن را چه کنیم ؟ توجه کنید در بعضی افراد دوز دوم واکسن علائم گسترده تری ایجاد می کند . پس در زمان بندی آن و عوارض احتمالی پس از آن دقت لازم را بکنید .
بعد از تزریق واکسن چه اتفاقی می افتد؟ آیا می توانم از ماسک و فاصله اجتماعی خود استفاده کنم؟ هیچ یک از واکسن ها ۱۰۰٪ موثر نیستند.  به عنوان مثال ، میزان کارآیی ۹۵٪ به این معنی است که برخی از افرادی که واکسن می زنند (۱ در ۲۰ نفر) ممکن است هنوز کرونا بگیرند . اگر شما یکی از بسیاری از افراد هستید که به ایمنی مبتلا می شوند ، انجام این کار معمولاً ۲-۴ هفته طول می کشد.  در این مدت می توانید آلوده شوید و سلامتی خود را به خطر بیندازید.  همچنین ممکن است بتوانید بیماری را گسترش دهید ، هم در این پنجره ۲-۴ هفته ای و هم بعد از ایجاد ایمنی کامل ، دیگران را به خطر بیندازید. هنگامی که بیشتر مردم محافظت می شوند ، محدودیت ها کاهش می یابد.  در این میان ، همچنان ماسک خود را بپوشید ، فاصله اجتماعی را رعایت کنید
چه روش های درمانی می توانم برای  کرونا در خانه انجام دهم که اختلالی در بیماری قلب و داروها ایجاد نکند؟ شرایط همه افراد متفاوت است ، بنابراین بهتر است قبل از مصرف هر گونه دارو با پزشک خود مشورت کنید.  به طور کلی ، استامینوفن ، اگر طبق دستور استفاده شود ، ایمن ترین دارو برای تب است
چه واکسنی بزنم بهتر است ؟ در بحث واکسن الویت با زدن آن است . حال هر واکسنی که باشد

آخرین عکس ها

اندازه گیری فشارخون در پارکها
اندازه گیری فشارخون در پارکها
پیاده روی بمناسبت روز جهانی بدون دخانیات
همایش زنان و بیماریهای قلبی عروقی
همایش روز جهانی قلب