دریافت ناکافی میوه و سبزیجات از مهم ترین عوامل خطر در بیماری های مزمن و غیرواگیر است و سالانه افراد زیادی در اثر مصرف ناکافی میوه و سبزیجات جان خود را از دست می دهند و یا دچار ناتوانی می شوند. تغذیه سالم و سرشار از میوه و سبزیجات بسیار مهم است، چرا که میوه ها و سبزی ها به علت داشتن ویتامین ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان ها، فیبر و مقادیر کم چربی و کالری نقش قابل توجهی در پیشگیری از انواع سرطان ها، بیماری های قلبی - عروقی دیابت و چاقی دارند و از پیشرفت این بیماری ها جلوگیری می کنند. همچنین میوه ها و سبزی ها به رشد بهینه کودکان نیز کمک می کنند. آنتی اکسیدان های موجود در میوه ها و سبزی ها خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها از جمله بیماری های قلبی عروقی و سرطان ها را کاهش می دهند و نقش مهمی در محافظت از بدن در برابر آلودگی هوا دارند. فیبرهای موجود در میوه و سبزیجات به کاهش سطح کلسترول در خون و کاهش خطر بیماری های قلبی و سکته مغزی کمک می کنند. فیبرها همچنین به عملکرد بهتر دستگاه گوارش کمک می کنند و از یبوست پیشگیری می کنند. مصرف فیبر باعث احساس سیری با مصرف کالری کمتر می شود و به کاهش وزن کمک می کند، از بالا رفتن زیاد قند خون پس از خوردن غذا جلوگیری می کند و به همین علت در کنترل بیماری دیابت و حتی جلوگیری از بروز دیابت نوع دو مفید است.