عادات غذایی سالم و کاهش عوامل خطرزای ابتلا به بیماری قلبی
عادات غذایی سالم به کاهش سه عامل مهم خطرزای ابتلا به بیماری قلبی و سکته مغزی (افزایش کلسترول خون ، افزایش فشار خون و اضافه وزن بدن) در شما کمک می کنند .
در این قسمت گروههای غذایی پایه وتعداد واحدهای غذایی توصیه شده از آنها ذکر شده اند. حتما از هر گروه غذایی انواع مختلفی را برای مصرف انتخاب کنید
عادات غذایی سالم به کاهش سه عامل مهم خطرزای ابتلا به بیماری قلبی و سکته مغزی (افزایش کلسترول خون ، افزایش فشار خون و اضافه وزن بدن) در شما کمک می کنند .
در این قسمت گروههای غذایی پایه وتعداد واحدهای غذایی توصیه شده از آنها ذکر شده اند. حتما از هر گروه غذایی انواع مختلفی را برای مصرف انتخاب کنید .
نان ، غلات ، ماکارونی و سبزیجات نشاسته دار (روزانه6 واحد غذایی یا بیشتر)
یک واحد غذایی معادل یک تکه نان، نصف فنجان غلات گرم ، 1 فنجان پرک غلات ،نصف فنجان برنج یا ماکارونی پخته یا یک دوم تا یک چهارم فنجان از سبزیجات نشاسته دار نظیر ذرت یا سیب زمینی می باشد .
شامل استفاده از غلات سبوسدار مانند نان تهیه شده از گندم سبوسدار ، بیسکوییت تهیه شده از غلات سبوسدارو برنج قهوه ای در بیشترین مقدار تا حد امکان می باشد .
امروزه برخی بیسکوییت ها به شکل کم چربی یا کم نمک تهیه می شوند .
میوه ها و سبزیجات (روزانه8 تا 10 واحد غذایی)
هر واحد غذایی معادل یک میوه متوسط، نصف فنجان آب میوه یا نیم تا یک فنجان سبزیجات خام یا پخته شده می باشد .
• میوه ها و سبزیجات حاوی ویتامین ها ، مواد معدنی و فیبرزیادی بوده و میزان کالری و چربی در آنها پایین است .
گوشت قرمز،مرغ،ماهی ولوبیا (روزانه کمتر از 170 گرم پخته شده)
یک واحد غذایی معادل نصف سینه مرغ یا سه چهارم فنجان مرغ پخته شده است .
در هر وعده، 2 واحد غذایی از ماهی پخته شده یا کبابی میل بکنید .
چربی های قابل رویت گوشت را جدا کنید . پوست مرغ را جدا کنید .
نصف فنجان لوبیا ،نخود و عدس پخته معادل 28 گرم از گوشت قرمز ، مرغ یا ماهی می باشد. یک تخم مرغ معادل 28 گرم گوشت است .
چربی ها و روغن ها (روزانه2 تا 3 واحد غذایی)
یک واحد غذایی معادل 1 قاشق غذاخوری روغن سبزیجات یا 2 قاشق چایخوری کره گیاهی نرم، 1 قاشق غذاخوری چاشنی سالاد ، 1 قاشق غذاخوری سس مایونز معمولی و 2 قاشق غذاخوری کره بادام زمینی می باشد .
یک واحد غذایی معادل 2 قاشق غذاخوری ازدانه هاو یا یک سوم فنجان ازآجیل یا 10 عدد زیتون کوچک و یا 5 عدد زیتون بزرگ می باشد .
برچسب های غذایی را به دقت بخوانید و سعی کنید از مصرف چربیها و روغن های «هیدروژنه» پرهیز کنید .
چربی ها و روغن هایی را انتخاب کنید که حاوی 2 گرم یا کمتر چربی اشباع در هر قاشق غذاخوری باشند مانند کره گیاهی ، روغن کانولا ، ذرت ، سویا و زیتون .
حتماً در محاسبه میزان مصرفی کالری روزانه، چربی های موجود در غذاهای خریداری شده ، روغن استفاده شده به هنگام آشپزی و روغن موجود درنان و سبزیجات را نیزمحاسبه کنید .
محصولات لبنی کم چربی یا بدون چربی (روزانه2تا 3 واحد غذایی)
یک واحد غذایی معادل 1 فنجان شیر یا ماست ویا 14 گرم پنیر بدون چربی یا کم چربی است .
فقط از محصولات لبنی با چربی 0 تا 1 درصد استفاده کنید . شیر 2 درصد کم چربی نمی باشد .
فقط از ماست بدون چربی یا کم چرب استفاده کنید .
از پنیر بدون چربی یا کم چربی استفاده کنید .
پنیرها نباید بیش از 3 گرم چربی در هر 28 گرم و بیش از 2 گرم چربی اشباع در هر 28 گرم داشته باشند .