صفحه اصلی
|
الفبای سلامت
|
گالری تصاویر
|
تماس با ما
+
عضویت
041 - 36565790
خانه قلب
تبریز
صفحه اصلی
درباره خانه قلب
رسالت خانه قلب
اهداف خانه قلب
نحوه عضویت
مزایای عضویت
منابع تامین بودجه
موسسین
هیات مدیره
فعالیت ها
برگزاری همایش
کتابچه و بروشور
سایر فعالیت ها
الفبای سلامت
گالری تصاویر
ارزیابی وضعیت جسمانی
BMI
تماس با ما
باورهای غلط در مورد فشارخون بالا
باورهای غلط در مورد فشارخون بالا میتوانند سلامت افراد مبتلا به آن را به خطر بیندازند. از طرفی نیمی از بزرگسالان مبتلا به فشارخون بالا، از ابتلای خود به این بیماری اطلاعی ندارند. فشارخون بالا در صورت عدم تشخیص و درمان و کنترل مناسب، میتواند به قلب و عروق آسیب جدی وارد کند و با تاثیر بر سرخرگها، جریان خون و اکسیژنرسانی به قلب را کم کند. در این مطلب قصد داریم با افزایش آگاهی خود از این بیماری و اصلاح این باورها، از عوارض مهم آن پیشگیری کنیم.
باور نادرست اول:
نداشتن هیچ علامت خاص و احساس کسالت یا بیماری، به این معناست که لزومی ندارد نگران ابتلا به فشارخون بالا باشیم. در بسیاری از افراد، فشارخون بالا بدون بروز هیچ علامت مشخص و خاصی، در حال آسیب رساندن به سرخرگها، قلب و سایر اندامهاست؛ بههمین دلیل است که از این بیماری با عنوان «قاتل خاموش» یاد میشود. بنابراین لازم است حتی وقتی علامت خاصی نداریم، فشار خون خود را حداقل سالی یک بار طبق فواصل مشخصشده توسط پزشک معالج اندازهگیری کنیم و منتظر علامت و احساس خاصی برای هشدار گرفتن در مورد فشارخون بالای خود نباشیم.
باور نادرست دوم:
در صورت داشتن سابقه خانوادگی فشارخون بالا، ابتلا به آن قطعی است. سابقه خانوادگی ابتلا به فشارخون بالا احتمال ابتلای ما به آن را بیشتر می کند، اما در صورت رعایت یک سبک زندگی سالم، میتوانیم از وقوع آن ، پیشگیری کنیم یا آن را به تعویق بیندازیم. نکات زیر، میتوانند به ما کمک کنند با رعایت یک سبک زندگی سالم، احتمال ابتلای خود به فشارخون بالا را کاهش دهیم: کاهش مصرف نمک و رعایت یک رژیم غذایی سالم کم کردن وزن در صورت داشتن اضافهوزن ورزش منظم کاهش میزان مصرف کافئین سیگار نکشیدن
باور نادرست سوم:
عدم استفاده از نمک خوراکی، به معنای کنترل کامل مصرف سدیم و فشارخون است. مصرف سدیم در بعضی از ما منجر به افزایش فشارخون میشود، اما کنترل مصرف سدیم فقط با کنار گذاشتن نمکدان، ممکن نمیشود؛ چرا که بیشترین میزان سدیم مصرفی ما، از غذاهای فرآوریشده مثل کنسروها، سوسیس و کالباس و… است. بنابراین، لازم است در زمان خرید غذاهای آماده و از پیش بستهبندیشده، برچسب انرژی آنها را بخوانیم و سعی کنیم موادغذایی حاوی سدیم کمتر را انتخاب کنیم.
باور نادرست چهارم:
اندازهگیری فشارخون در منزل، در افراد مبتلا به فشارخون بالا که تحت نظرپزشک معالجشان هستند، لزومی ندارد. اگر فشارخون خود را در منزل اندازهگیری و ثبت کنیم، اعداد راهنمای پزشک در مورد بهترین درمان برای فشار خون بالا می باشند. نباید فراموش کنیم که فشارخون خود را برای هشت یا حداقل سه روز متوالی، هرروز در زمانهای مشخص اندازهگیری و یادداشت کنیم؛ مانند هرروز صبح یا هرروز عصر یا در زمان مشخصی که پزشک معالج ما توصیه کرده است.
باور نادرست پنجم:
در صورتی که به فشارخون بالا مبتلا و در حال مصرف دارو برای کنترل آن طبق تجویز پزشک هستیم، میتوانیم زمانی که عدد فشارخونمان نرمال شد، مصرف داروهای خود را به صورت خودسرانه قطع کنیم. در صورت ابتلا به فشارخون بالا، که شایعترین بیماری مزمن غیرواگیردار است، ممکن است مجبور شویم تا پایان عمر خود طبق نظر پزشک دارو مصرف کنیم، چرا که تنها در این صورت میتوانیم فشارخون خود را کنترلشده نگه داریم و از عوارض خطرناک فشارخون کنترلنشده از جمله سکتههای قلبی یا مغزی پیشگیری کنیم. بنابراین، باتوجه به عوارض و تبعات فشارخون بالا، لازم است آگاهی خودرا در مورد آن افزایش دهیم و باورهای نادرست خود را در مورد آن اصلاح کنیم تا بتوانیم از بروز عواض مهم ناشی از آن پیشگیری کنیم.
آخرین عکس ها
اندازه گیری فشارخون در پارکها
اندازه گیری فشارخون در پارکها
پیاده روی بمناسبت روز جهانی بدون دخانیات
همایش زنان و بیماریهای قلبی عروقی
همایش روز جهانی قلب